Ξεπερνούν τα 2.500 κενά στη Δευτεροβάθμια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/10/2016 - 17:32 | Author: Newsroom

Toυ Αιρετού Δημήτρη Πεππέ

Αναμένονται σήμερα να γίνουν 500 προσλήψεις Αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όταν τα υπάρχοντα κενά ξεπερνούν τα 2.500. Οι προσλήψεις αυτές αφορούν εκπαιδευτικούς Τεχνικών ειδικοτήτων (περίπου 275) αλλά και με Γενικές ειδικότητες.

Ωστόσο είναι φανερό ότι ούτε οι προσλήψεις αυτές ούτε οι πρόσφατες εκπαιδευτικές ρυθμίσεις με δημοσιονομική στόχευση μπορούν να στηρίξουν την «εικονική πραγματικότητα» της κυβέρνησης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς χωρίς κενά εκπαιδευτικών.
Παρά την «εξαφάνιση» εκπαιδευτικών θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων (ΠΕ02, ΠΕ04, ΠΕ06, ΠΕ19-20, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18 κ.α.), είναι χιλιάδες οι διδακτικές ώρες που εξακολουθούν και χάνονται εξαιτίας της αδυναμίας προστασίας της Δημόσιας Εκπαίδευσης από την στοχοποίηση των Μνημονίων.
Για όσους, άκριτα σπεύδουν να υποβαθμίσουν την πραγματικότητα που βιώνει ο εκπαιδευτικός κόσμος, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα εκτιμώμενα σήμερα εκπαιδευτικά κενά ανέρχονται σε 1.690 σε Γυμνάσια-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και 1.000 στην Ειδική Αγωγή (Σ.Σ 2.700).
Είναι υποχρέωση της πολιτείας να προχωρήσει στους αναγκαίους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών ώστε να σταματήσει το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των χιλιάδων χαμένων διδακτικών ωρών στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Χωρίς να αποτελούν Επίσημα Δεδομένα και από τα στοιχεία που διαθέτω σας επισυνάπτω Πίνακα με την κατανομή των κενών στην Δ/θμια Εκπ/ση (εκτός Ειδικής Αγωγής και Μουσικών Σχολείων).
alt

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral