Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ – Δήμος Χαλανδρίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/05/2017 - 20:42 | Author: Newsroom

– Ο Δήμος Χαλανδρίου σας ενημερώνει, ότι θα συμμετέχει και για τη σχολική χρονιά 2017-2018 στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ». Από την επόμενη βδομάδα θα μπορούν οι μητέρες να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2017-2018 σύμφωνα με την , αφού αναμένεται ακόμα και  την Παρασκευή η πρόσκληση.

Τα προηγούμενα έξι  χρόνια πάνω από 1.000 οικογένειες ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα οποία επεξεργάστηκε η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής.

Ευπαθείς ομάδες όπως οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργες μητέρες (με κάρτα ανεργίας σε ισχύ που έχει εκδοθεί πριν την ανακοίνωση του προγράμματος), μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούμενες, άνδρες που βρίσκονται σε κατάσταση χηρείας και άνδρες που έχουν την επιμέλεια του παιδιού τους, καθώς και οικογένειες πού ένα ή περισσότερα μέλη τους είχαν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, εξασφάλισαν θέση για τα παιδιά τους, χωρίς να έχουν απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση.

Συνεπώς οι δημότες μας έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να εγγράψουν τα παιδιά τους στους του Δήμου μας, εάν ληφθεί υπόψη  ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται σε μία εποχή πολυποίκιλης κρίσης, και δεκάδες παιδιά, ωφελούνται των υπηρεσιών των συγκεκριμένων δομών οι οποίες είναι και υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών.

Όμως, η συμμετοχή αυτή της Δ/νσης Προσχολικής στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», έχει επιφέρει και ένα κύμα άλλων θετικών αποτελεσμάτων. Έγινε η γενεσιουργός αιτία για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που απασχολούνται μέσω κοινοτικών κονδυλίων. Από την αρχή του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί δεκάδες νέες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα  μέχρι σήμερα να εργάζονται μέσω ΕΣΠΑ, 3 υπάλληλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Διοικητικού – Οικονομικού), 9 νηπιαγωγοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 15 ΤΕ βρεφοκόμοι – παιδοκόμοι/βρεφονηπιοκόμοι τεχνικής εκπαίδευσης, 6 βοηθοί βρεφοκόμοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 9 μάγειρες/ισσες, 17 καθαριστές/στριες, με συμβάσεις που ανανεώνονται κάθε σχολικό έτος, διάρκειας 12 μηνών  και μέχρι την ολοκλήρωση του Προγράμματος.

Φέτος, λόγω των νέων αναγκών που έχουν προκύψει θα δοθούν περισσότερες θέσεις σε βρεφικά τμήματα συνεχίζοντας όμως, να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες όπως κάνουμε μέχρι σήμερα, δημιουργώντας και δύο νέες υπερσύγχρονες δομές, αυτές του 5ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής (Οιδίποδος 8 & Πρωτέως 20) καθώς και του 6ου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής (Γαλήνης 55 & Παπαδάτου).

Επιπροσθέτως, όλα τα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής έχουν επισκευαστεί, βαφεί και θα συνεχιστεί η προσπάθεια βελτίωσής τους και το προσεχές διάστημα. Ακόμη, έχουμε ήδη εξοπλίσει τα παλαιότερα τμήματά μας με νέα έπιπλα (τραπεζάκια, καρεκλάκια, «γωνιές παιχνιδιού» κ.λπ.), ανανεώνοντας τον επαγγελματικό εξοπλισμό μας σε ηλεκτρικές συσκευές-ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, σε είδη εστίασης και μαγειρείου, σκεύη, μίξερ κ.λπ.- καθώς και σε ιματισμό όπως κουρτίνες, μαξιλάρια, στρώματα και σε παιχνίδια κατάλληλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των παιδιών, φροντίζοντας ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός να βρίσκεται συνεχώς σε άριστη κατάσταση.

Η διαδικασία για την υλοποίηση της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», για το 2017-2018, ξεκίνησε για τους Φορείς και αναμένεται η ανακοίνωση προς τις ωφελούμενες μητέρες, που επιθυμούν την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για αυτούς τους λόγους οι οικογένειες, που πληρούν τα κριτήρια εγγραφής μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, όπως ισχύουν κάθε φορά, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής εγκαίρως στην ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr), ώστε να λάβουν Αξία Τοποθέτησης (voucher).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαιτείται να έχετε καταθέσει φορολογική δήλωση για τα  εισοδήματα  του 2016.

Πιστεύουμε ότι εγκαίρως θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής βρεφών και νηπίων, τόσο μέσω των “voucher”, όσο και μέσω της επιλογής βρεφών και νηπίων μετά από σχετική αίτηση των γονέων στον Δήμο (αναμένεται η λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εγγραφές της περιόδου 2017-2018).

Loading...
  • europalso

    ideascentral