Ξεκινά η συζήτηση για τα νέα προγράμματα σπουδών των Θρησκευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/03/2017 - 01:49 | Author: Newsroom

Την Πέμπτη, σε έκτακτη σύγκληση της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα συζητήσει το θέμα της εφαρμογής στα σχολεία των νέων προγραμμάτων σπουδών των Θρησκευτικών.

Τα αναλυτικά προγράμματα ήταν ένας από τους λόγους της σύγκρουσης της Εκκλησίας με τον τέως υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος τελικά (και) για τον λόγο αυτό έχασε το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας στον ανασχηματισμό του περασμένου Νοεμβρίου.
Οι ιεράρχες θα αξιολογήσουν την πορεία της διδασκαλίας του μαθήματος, ενώ για το θέμα εισηγητής , στην έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας θα είναι ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.
Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας ήδη ετοιμάζει βιβλία για τους εκπαιδευτικούς, τα οποία θα τους διευκολύνουν να διδάξουν το νέο πρόγραμμα σπουδών κατά την επόμενη σχολική χρονιά (τώρα χρησιμοποιούντα παλαιά βιβλία). Ο κλάδος των θεολόγων, πάντως, είναι μοιρασμένος σε σχέση με το μάθημα, ενώ υπάρχουν και ενστάσεις που σχετίζονται με την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις τάξεις και όχι τμηματικά, ξεκινώντας από την πρώτη τάξη κάθε βαθμίδας.
Η τμηματική εισαγωγή των νέων προγραμμάτων σπουδών θα διευκόλυνε την καλύτερη προετοιμασία των θεολόγων, που καλούνται να διδάξουν στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.
dictyo.gr
Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral