Κύπρος: Στη Βουλή η συζήτηση για την προσκύνηση ιερών λειψάνων από μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/09/2016 - 17:07 | Author: Newsroom

Σε συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή οδηγείται το θέμα που προέκυψε με το προσκύνημα λειψάνων από παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ έχει εγγράψει στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής το θέμα που εγείρεται μετά την έκθεση της Αρμοδίας Αρχής κατά των διακρίσεων.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις για το θέμα του Αρχιεπισκόπου ο κ. Χριστοφίδης επεσήμανε ότι “είναι με θλίψη και απογοήτευση που ακούσαμε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου σε σχέση με την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως για τη θρησκευτική ελευθερία στα σχολεία μας”.
“Ο Αρχιεπίσκοπος ως ηγέτης της Κυπριακής εκκλησίας έχει κάθε δικαίωμα να τοποθετείται και να λέει την άποψή του” σημείωσε τονίζοντας ωστόσο ότι “προκαλεί αλγεινή εντύπωση όταν με αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο καταφέρεται κατά των δικαιωμάτων και των επιλογών συμπολιτών μας, πόσο μάλλον παιδιών. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η προσπάθεια να παρουσιάζεται ως ο αρμόδιος και αποφασίζων για τα ζητήματα παιδείας στον τόπο μας. Με ένα τρόπο μάλιστα αυταρχικό”.
Ο κ. Χριστοφίδης υπογράμμισε ταυτόχρονα πως “όσος είναι ο μεγάλος σεβασμός που τρέφουμε προς τα θρησκευτικά αισθήματα του κάθε πολίτη, την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας, άλλος τόσος είναι ο σεβασμός μας προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες του κάθε πολίτη και ιδιαίτερα των παιδιών και των νέων”.
dialogos.com.cy
Loading...
  • europalso

    ideascentral