Κίνδυνος να χαθούν οι προθεσμίες για φοίτηση στο εξωτερικό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/06/2014 - 00:32 | Author: Newsroom

Τον κίνδυνο να χάσουν και φέτος τις προθεσμίες για τη φοίτηση σε ΑΕΙ του εξωτερικού αντιμετωπίζουν πολλοί τελειόφοιτοι του… Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του ΕΜΠ, καθώς οι διοικητικές υπηρεσίες των δύο ιδρυμάτων θα καταρρεύσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», από χθες μερίδα διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα αποφάσισε, όπως έχει το δικαίωμα, να μην εργάζεται, ώστε να καταδειχθούν οι ανάγκες των ιδρυμάτων εάν απολυθούν διοικητικοί υπάλληλοι. Αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε σειρά διοικητικών πράξεων, όπως η καταχώριση των βαθμολογιών και η απονομή των πτυχίων. Παράλληλα, σε κίνδυνο μπαίνει και η ολοκλήρωση του εξαμήνου -άρα υπάρχει κίνδυνος για απώλειά του καθώς δεν υπάρχει χρόνος αναπλήρωσης μετά την τρίμηνη διακοπή το περασμένο φθινόπωρο, λόγω και τότε απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων- αφού οι διοικητικοί εμποδίζουν την πραγματοποίηση των μαθημάτων.

Σήμερα αρχίζει η 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ οι σύλλογοι διοικητικών σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. «Απεδείχθη περίτρανα ότι κάποιοι σκυλεύουν το πτώμα του ΕΚΠΑ» λέει ο σύλλογος του ΑΕΙ.

Από την πλευρά του, πάντως, ο νέος υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, παρότι εμμένει στην κυβερνητική απόφαση για προκήρυξη 600 θέσεων επανατοποθέτησης διοικητικών, ουσιαστικά «κλείνει το μάτι» στα ΑΕΙ για επαναπρόσληψη και των 1.136 διαθεσίμων. «Αν η αξιολόγηση γίνει με διεθνή στάνταρ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην προκύψουν νέες θέσεις» ανέφερε χθες στην εφημερίδα συνεργάτης του κ. Λοβέρδου. Να σημειωθεί ότι επί υπουργίας Αρβανιτόπουλου, τα ΑΕΙ είχαν καταθέσει αξιολόγηση που εμφάνιζε έλλειμμα 500 διοικητικών υπαλλήλων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral