ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/10/2013 - 23:07 | Author: Newsroom

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ
Κάθε χρόνο, οι τεταρτοετείς φοιτητές των Παιδαγωγικών τμημάτων στη χώρα μας οφείλουν να ολοκληρώσουν την Πρακτική τους άσκηση, πριν εξασκήσουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού.

Προκειμένου η άσκηση αυτή να ολοκληρωθεί, κάθε πανεπιστήμιο με παιδαγωγικό τμήμα ενημερώνει το Υπουργείο Παιδείας πόσους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θα χρειαστεί ως επόπτες των φοιτητών.

Τα τελευταία χρόνια ,οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μειώνονται διαρκώς με αποτέλεσμα φέτος να μην σταλεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ σε ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. Οι φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται σε αυτή τη θέση, αυτή τη χρονική στιγμή, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ολοκληρώσουν την ΠΡΑΚΤΙΚΗ τους άσκηση και δεν θα μπορέσουν να πάρουν ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ τους. Ο αριθμός αυτών των φοιτητών ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ανέρχεται στους 5.000 περίπου! 5.000 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 5.000 οικογένειες που θα υποχρεωθούν να πληρώνουν ένα χρόνο ακόμα για να διασφαλίσουν την επαρκή εκπαίδευση των παιδιών τους.

Ως τεταρτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ΖΗΤΩ την βοήθεια σας, μέσα από την αναμετάδοση του μηνύματος αυτού, προκειμένου να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ την ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ του θέματος και να μεριμνήσουν για αυτό πριν να είναι αργά για εμάς.

Αναγνωστρια

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral