Καταθέστε τις προτάσεις σας !

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/06/2014 - 20:59 | Author: Newsroom

ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Λοβέρδος στους δασκάλους: Καταθέστε τις προτάσεις σας

Να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων, ζήτησε από τους εκπροσώπους των δασκάλων ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Παιδείας.

ΕΘΝΟΣ

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών τής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρθηκαν επί μακρόν στα ζητήματα που τους απασχολούν, έκαναν λόγο για άδικες και ρουσφετολογικές μετατάξεις, ενώ έθεσαν θέμα προσλήψεων, σημειώνοντας ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί 7.200 συνάδελφοί τους αλλά έχουν προσληφθεί μόλις 270. Εξέφρασαν, επίσης, τη διαφωνία τους για τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ενημέρωσε, διά του υφυπουργού, Αλέξανδρου Δερμετζόπουλου, τους δασκάλους για το θέμα των αποσπάσεων, ενώ δεσμεύτηκε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

«Έχουμε δώσει εμπράκτως το στίγμα μας ως νέα ηγεσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 20/6/2014 συνάντηση εργασίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Παρουσία του Υπουργού κ. Λοβέρδου, των Υφυπουργών κ. Δεμερτζόπουλο και κ. Κουκοδήμο, τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παρουσίασαν αναλυτικά τις θέσεις της Ομοσπονδίας και ζήτησαν λύσεις στα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν τη Δημόσια Εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν:

 • Στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες
 • Στην καθυστέρηση της υλοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις – αποσπάσεις)
 • Στις αδικίες που έχουν δημιουργήσει στους συναδέλφους των Ειδικοτήτων που υπηρετούν στην Π.Ε., οι μετατάξεις που υλοποιήθηκαν με τρόπο αιφνιδιαστικό στην τρέχουσα σχολική χρονιά με τη μεταφορά χιλιάδων συναδέλφων από την Π.Ε. στην Δ.Ε.
 • Στη συνεχιζόμενη οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών
 • Στην αναστάτωση που έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο η προωθούμενη αξιολόγηση – χειραγώγηση που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς
 • Στη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία – αδιοριστία των εκπαιδευτικών. Δεν έχουν προβλεφθεί για τη σχολική χρονιά 2014-2015 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και οι ελάχιστες διαθέσιμες πιστώσεις για διορισμό αναπληρωτών δεν επαρκούν για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται λόγω της συνταξιοδότησης χιλιάδων εκπαιδευτικών. Για μια ακόμη φορά διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 • Στην απουσία διορισμών στην Ειδική Αγωγή
 • Στη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από το 2010 μέχρι σήμερα
 • Στις άδικες διώξεις εκπαιδευτικών λόγω του νέου πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων
 • Στην απουσία αποσπάσεων εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των σχολείων του εξωτερικού
 • Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Προσχολική Αγωγή.

Στα μεγάλα ζητήματα που τέθηκαν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν απάντησε και δε δεσμεύθηκε επί της ουσίας. Εξέφρασε μόνο τη διάθεση για εύρεση κοινού τόπου επικοινωνίας και συνεργασίας. Απάντησε ότι θα ψηφιστεί νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή εντός του καλοκαιριού, ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσης σχολείων του εξωτερικού, οι υπηρεσίες ολοκληρώνουν τη διαδικασία των μεταθέσεων μέχρι 15 Ιουλίου 2014 και μέχρι 30 Αυγούστου 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων. Με εγκύκλιο του κ. Δεμερτζόπουλο δόθηκε η δυνατότητα στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν υπηρεσία με αποστολή φαξ στην οργανική τους θέση ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά με περιττές μετακινήσεις όπως είχε ζητήσει η Δ.Ο.Ε.

Για τα υπόλοιπα θέματα δήλωσαν ότι ενημερώνονται και θα είναι σε θέση να απαντήσουν αμέσως μετά την 83η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. σε συνάντηση που θα καθοριστεί.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τον κλάδο σε επαγρύπνηση και συσπείρωση. Τα προβλήματα είναι μεγάλα, πιέζουν και απαιτούν λύσεις. Καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να τις δώσει άμεσα γιατί το Δημόσιο Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί αξίζουν περισσότερα

Loading...
 • europalso

  ideascentral