Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας από την Γ' Γυμνασίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/09/2016 - 15:42 | Author: Newsroom

Στη δημιουργία ενιαίου προγράμματος ξένων γλωσσών, που θα οδηγεί σε εξετάσεις γλωσσομάθειας, προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σημείωσε ότι «το ενιαίο πρόγραμμα σπουδών ξένων γλωσσών επιτρέπει τη σύνδεση της εκμάθησής τους στο σχολείο με εξετάσεις πιστοποίησης της γλωσσομάθειας, καθώς έχει σχεδιαστεί με βάση την εξάβαθμη κλίμακα του Συμβουλίου της Ευρώπης, περιγράφοντας τις επικοινωνιακές ικανότητες που αναμένεται να έχουν αναπτύξει οι μαθητές σε κάθε γλώσσα ένα προς ένα σε κάθε επίπεδο γλωσσομάθειας».

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται σε εξάβαθμη κλίμακα, κάθε παιδί θα μπορεί να δίνει εξετάσεις γλωσσομάθειας μετά την ολοκλήρωση της Γ΄ Γυμνασίου. Με το ισχύον αναλυτικό πρόγραμμα, η διδασκαλία των Αγγλικών, που είναι η πρώτη ξένη γλώσσα που διδάσκεται, ξεκινάει στην Α΄ Δημοτικού με μία ώρα την εβδομάδα, όπως και στη Β΄ Δημοτικού, ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις τάξεις του δημοτικού οι εβδομαδιαίες ώρες αυξάνονται σε τρεις.

Ταυτόχρονα θα θεσμοθετηθεί και Ηλεκτρονικό Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, για το οποίο οι εξετάσεις θα γίνονται με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ η αξιολόγηση των μαθητών στις ξένες γλώσσες θα εναρμονισθεί με το πρόγραμμα σπουδών και τον στόχο της προετοιμασίας τους για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

Πηγή: News.gr

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral