Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την Έρευνα, στο in.gr

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/07/2016 - 13:50 | Author: Newsroom

13-07-16 Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την Έρευνα, στο in.gr
Αναδημοσίευση από το in.gr
Συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με αποκλειστικό σκοπό τη χρηματοδότηση της έρευνας που διενεργείται στα ελληνικά ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα δια μέσου του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, υπογράφεται την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) θεσπίστηκε πρόσφατα και θα διαχειρισθεί πόρους ύψους 240 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Οι πόροι αυτοί θα διατεθούν κατά το διάστημα 2016-18 με άμεση εκταμίευση μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Τα χρήματα αυτά μπορούν να τα διεκδικήσουν ιδρύματα από ολόκληρο το ακαδημαϊκό και ερευνητικό οικοσύστημα και θα είναι αποκλειστικά προσανατολισμένο στην προώθηση της έρευνας και καινοτομίας, με στόχο τη στήριξη κυρίως νέων ερευνητών σε προδιδακτορικό και μεταδιδακτορικό επίπεδο. Στόχος η στήριξη της έρευνας στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε από το γρφείο του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας κ. Κώστα Φωτάκη, «το ίδρυμα θα αποτελέσει μια εμβληματική θεσμική παρέμβαση με προοπτική πέραν της προγραμματικής περιόδου 2014-20, με στόχο τη χάραξη και την υποστήριξη μιας μακρόχρονης και ολοκληρωμένης εθνικής πολιτικής για την έρευνα και την καινοτομία».

Μάρνυ Παπαματθαίου

Loading...
  • europalso

    ideascentral