Η ΠΟΣΥΠ για τη διαδικασία της αξιολόγησης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/06/2017 - 21:00 | Author: Newsroom

ΠΟΣΥΠ: Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, μετά την εγκύκλιο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Γεροβασίλη, που εκκινεί τη διαδικασία της από τις 02 Ιουνίου 2017, σας υπενθυμίζει:

– Ότι αποφάσισε τη συμμετοχή της Π.Ο.Σ.Υ.Π. στην Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και προκήρυξε, από τις 12 Απριλίου 2017, Απεργία –Αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και σε όλους τους φορείς που εκπροσωπούνται από την ΠΟΣΥΠ.

– Ότι κατέθεσε εξώδικη γνωστοποίηση της Απεργίας – Αποχής στο Ελληνικό Δημόσιο και στο Υπουργείο Παιδείας, στις 06 Απριλίου 2017 (αρ. Επίδοσης 6937).

Η απόφαση της Ομοσπονδίας μας βασίζεται στο σκεπτικό της ΑΔΕΔΥ, σε συνδυασμό με τους παρακάτω επιπλέον λόγους:

α) μία σειρά από Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας στερούνται Οργανισμού, στοχοθεσίας και αξιολόγησης δομών
β) σε πολλές Υπηρεσίες μας αξιολογητές μας είναι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κατέχουν θέσεις ευθύνης και όχι μόνο προέρχονται από άλλο κλάδο, αλλά οι ίδιοι εξαιρούνται από το σύστημα αξιολόγησης του Ν. 4369/2016 και επομένως δεν αξιολογούνται ούτε από τους διοικητικούς του προϊσταμένους ούτε βέβαια από τους αξιολογούμενους συναδέλφους μας.

Καλούμε όλα τα μέλη μας σε συντονισμό των αποφάσεων τους με την ΠΟΣΥΠ.

Η ΠΟΣΥΠ θα καλύψει όχι μόνο τα Α/θμια σωματεία – μέλη της αλλά και το σύνολο των εργαζομένων.

Ως προς τα διαδικαστικά σας ενημερώνει:

1) τα έντυπα της αξιολόγησης πρέπει να τα προμηθευτούν οι Υπηρεσίες από το Εθνικό Τυπογραφείο, με ευθύνη του Υπουργείου.

2) Η εγκύκλιος που θα εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας για το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία, θα πρέπει να απαντάει με συγκεκριμένο τρόπο και στα παραπάνω ζητήματα.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ    ΕΛΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΗ

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral