Η γιορτή νεολαίας του Βύρωνα- Το 33ο Παιδικό – Νεανικό Φεστιβάλ 2018

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/04/2018 - 20:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

‘Ανοιξε χθες τις «πύλες» το 33ο Παιδικό – Νεανικό Φεστιβάλ 2018 του δήμου Βύρωνα στο «Κέντρο Μελέτης Χορού, Ι. & Ρ. Ντάνκαν», με τίτλο: «Μάθημα Ανοιχτό». Πραγματοποιείται με τη συμμετοχή μαθητών της α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του δήμου κατά τις απογευματινές ώρες σε δημόσιους χώρους του δήμου έως στις 13 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στην πλ. Εθνικής Αντίστασης.

«Αποτελεί για τον Δήμο μας, μια πολιτιστική και κοινωνική εκδήλωση -που εδώ και 33 χρόνια- αποσκοπεί στην πνευματική καλλιέργεια και τη ψυχαγωγία των παιδιών μας», αλλά και των γονιών τους, τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μια εκδήλωση – θεσμό, η οποία περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολιτιστικές δράσεις. Τα παιδιά απελευθερώνουν δημιουργικά την ενέργειά τους και με χρώματα, πηλό, μουσική, θεατρικό λόγο, χορό μας προσφέρουν στην κοινωνία μας καλύτερες προσδοκίες».

Ο κ. Κατοπώδης χαρακτηρίζει «ηθικό χρέος της Δημοτικής Αρχής» να μεταμορφώσει την πόλη πολιτιστικά για κάποιες ημέρες δίνοντας τη σκυτάλη στα παιδιά, σε «μια διαδικασία από την συνειδητοποιούμε τις αλλαγές των γενεών, των εποχών και μαζί με αυτές τις αλλαγές των πολιτιστικών δράσεων, της μουσικής και των ήχων. Ακολουθούμε αυτό που χαράσσεται από δασκάλους παιδιά και νέους και βλέπουμε μέσα από το “….μάθημα ανοικτό…” κάθε χρόνο την πόλη να μεταμορφώνεται με την τέχνη προπομπό της απελευθέρωσης από τα “συμβατικά δεσμά” που θέτουν οι σύγχρονες κοινωνίες».

Χαιρέτησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Τόνια Σταυροπούλου και Λεμονιά Κλωνάρη η οποία υπενθύμισε και την αιμοδοσία για την Τράπεζα Αίματος του Παιδιού που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου με τη συνεργασία του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Loading...
  • europalso

    ideascentral