Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους Θεολόγους να απέχουν από τα επιμορφωτικά σεμινάρια του ΙΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/05/2017 - 09:03 | Author: Newsroom

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ : Από τις 8 Μαΐου διενεργούνται ανά την Ελλάδα στους συναδέλφους θεολόγους (ΠΕ01) για το νέο πρόγραμμα σπουδών. Στην Κέρκυρα οι συνάδελφοι καλούνται να τα παρακολουθήσουν την Πέμπτη 18/5 και την Παρασκευή 19/5 στο 2ο Λύκειο από τις 2.30 μ.μ. μέχρι τις 8.30μ.μ.

Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, γεγονός που εξηγεί την εσπευσμένη υλοποίησή του σε περίοδο εντελώς ακατάλληλη προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά. Ταυτόχρονα διαμορφώνει μια «ανταλλακτική» σχέση, για να χρυσώσει το «χάπι» της εκτός ωραρίου επιμόρφωσης με άδεια τις δύο μέρες της επιμόρφωσης.

Επειδή τα σεμινάρια αυτά διενεργούνται εκτός εργασιακού ωραρίου και εργάσιμου χρόνου, είναι προφανές πως καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματά μας.

Απαιτούμε από το Υπουργείο να ανακαλέσει την απόφαση και να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο σε περίοδο που δε διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου και εντός του εργασιακού μας ωραρίου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

·Καλεί τους συναδέλφους Θεολόγους (ΠΕ 01) να απέχουν από τα σεμινάρια αυτά.

·Καλεί τους συναδέλφους την Πέμπτη 2.30 μ.μ. στο 2ο Λύκειο για διαμαρτυρία.

Ζητάμε η πραγματοποίηση των σεμιναρίων και των επιμορφωτικών συναντήσεων όλων των συμβούλων να γίνονται έγκαιρα και όχι εκ των υστέρων μέσα στο εργασιακό μας ωράριο και όχι σε απογευματινές ώρες.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η συζήτηση για το περιεχόμενο και τη διδασκαλία των μαθημάτων είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, το οποίο δεν είναι διαδικαστικό και γραφειοκρατικό αλλά αφορά το πώς και το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία και το ρόλο του εκπαιδευτικού.

Η Πρόεδρος Ο γραμματέας

 

Μαρίνα Ράπτη Τάσος Σγούρος

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral