"Η ΔΟΕ με τη σιωπή της συγκαλύπτει την καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/10/2018 - 09:17 | Author: Newsroom

Η ΔΟΕ με τη σιωπή της, συγκαλύπτει την καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των μελών του Συλλόγου μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ

Λόγω των πολλών θεμάτων που ταλανίζουν τους εκπαιδευτικούς (κενά στα σχολεία, συζήτηση για τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών, αξιολόγηση, εκλογές αιρετών κτλ) και ενόψει της Ολομέλειας Προέδρωντης Δ.Ο.Ε,κατατέθηκε, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2018, από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικήςαίτηση για χορήγηση άδειας πραγματοποίησης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου γιατην Τρίτη 16-10-2018. Η αίτηση υποβλήθηκε έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Δυστυχώςη άδεια δόθηκε μια εβδομάδα αργότερα και μια ημέρα πριν την πραγματοποίησή της, με αποτέλεσμα την αναγκαστική αναβολή της ΓΣ.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος»κατήγγειλε την Δ/ντρια Εκπ/σης Ανατ. Αττικής σ΄ ότι αφορά την μη ικανοποίηση του αιτήματος, αλλά και την κωλυσιεργία που υπήρξεαπό μέρους της για τη μη χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας στα μέλη του συλλόγου μας για την πραγματοποίησητης Γ.Σ.. Στην καταγγελία μας,που στάλθηκε και στη ΔΟΕ (στις 14-10-2018), καλούσαμε την Ομοσπονδία να καταγγείλει το γεγονός και να αναδείξει το θέμα. Πιστεύουμε ότι είναι ένα από τασοβαρόταταζητήματατου τελευταίου διαστήματος που θα έπρεπε να απασχολήσει το συνδικάτο, αφού αφορά την καταστρατήγηση των καθόλα νόμιμων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων. Μέχρι και σήμερα, όμωςη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος δεν έχει πάρει θέση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και υπάρχει το εύλογο ερώτημα γιατίσιωπά; Μήπως για να πάρουν απόφαση τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ για κάποιο θέμα θα πρέπειαυτό να το έχουν καταθέσει σύλλογοι που ελέγχονται μόνο από τις παρατάξεις τους ή από τους ίδιους;

Καταγγέλλουμε τη στάση της ΔΟΕ και των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ.της υπενθυμίζοντας ότι τα μέλη μας καταβάλλουν με συνέπεια κάθε χρόνο τη συνδρομή τους προς την Ομοσπονδία και ότι οι θέσεις που κατέχουν-και τους έχουν εμπιστευθεί οι συνάδελφοι -είναι θέσεις που θα έπρεπε να τις τιμούν εκπροσωπώντας όλους τους συναδέλφους και τους όλους τους Συλλόγους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τόσο σημαντικά θέματα.

 

Loading...


  • europalso

    ideascentral