Γιατί τα τμήματα Φωτογραφίας, Κινηματογράφου, Τεχνών Ήχου & Εικόνας, ΜΙΘΕ είναι στην πρώτη 10άδα προτιμήσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/08/2016 - 18:49 | Author: Newsroom

Γιατί τα τμήματα Φωτογραφίας, Κινηματογράφου, Τεχνών Ήχου & Εικόνας, ΜΙΘΕ είναι στην πρώτη 10άδα προτιμήσεων

Επιμέλεια Καλοδήμος Δημήτρης Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Λαμίας

Αφορμή για αυτό το άρθρο είναι άρθρο του Ν. ΜΑΣΤΟΡΑ στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 26-8-16 με τίτλο “Βάσεις που σιδερώνουν τη σανίδα του σερφ”

Η εξήγηση του κ. ΜΑΣΤΟΡΑ για τις πρώτες θέσεις στις συνολικές προτιμήσεις των σχολών: Φωτογραφίας, Κινηματογράφου, Τεχνών Ήχου & Εικόνας, ΜΙΘΕ είναι :
” Οι συνολικές προτιμήσεις είναι αυτό που κάποιος απόγονος του Καρλ Γιουνγκ θα βάφτιζε συλλογικό ασυνείδητο του υποψήφιου φοιτητή: μια περιοχή της προφοιτητικής ψυχής που είναι άπειρα αρχαιότερη από την προσωπική ζωή του ατόμου. Εγώ θα έλεγα, απλούστερα, ότι οι συνολικές προτιμήσεις είναι η σανίδα του σερφ της ψυχής των εφήβων. Θέλουν να γίνουν φωτογράφοι, κινηματογραφιστές και φιλόσοφοι και καταλήγουν γιατροί, δικηγόροι κι αστυνομικοί. Πιο ρομαντικά, ονειρεύονται να σερφάρουν στα κύματα και καταλήγουν να σιδερώνουν”
Η δική μου εξήγηση είναι ότι αυτές οι σχολές έχουν τόσο μεγάλο αριθμό προτιμήσεων επειδή μπορούσαν να δηλωθούν από το ΣΥΝΟΛΟ των υποψηφίων. Τα τμήματα Κινηματογράφου, Τεχνών Ήχου & Εικόνας, ΜΙΘΕ είναι σε ΟΛΑ τα πεδία και το Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών (Αθήνα) είναι κοινό στο 1ο, 2ο και 5ο Επιστημονικό Πεδίο. Δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση ανάμεσα σε σχολές που έχουν εντελώς διαφορετικό αριθμό δυνητικών υποψηφίων. Σύγκριση μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ για σχολές που έχουν τον αριθμό δυνητικών υποψηφίων.

pe16-protimisis-top-syn

pe16-protimisis-top-syn-pedia

Να σημειωθεί ότι στο 3ο Πεδίο ήταν κοινό και στις τρεις Ομάδες Προσανατολισμού.neo-lykeio-mathimata-ana-epistimoniko-pedio

Loading...
  • europalso

    ideascentral