Γαβρόγλου: Το εκπαιδευτικό σύστημα δεν κατέρρευσε τα χρόνια της κρίσης λόγω των εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/05/2017 - 17:05 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 04/05/2017 - 17:28

Όλα όσα ανέφερε για το εκπαιδευτικό σύστημα και τα Θρησκευτικά ο Υπ. Παιδείας- Το 2ο ΠΕΚ που φιλοξενήθηκε στο Γυμνάσιο Φιλοθέης επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Κώστας Γαβρόγλου και συνομίλησε με τους 70 σχολικούς συμβούλους που συμμετείχαν στο σεμινάριο του για το μάθημα των . Στις απαντήσεις του ο κ. Γαβρόγλου κατέστησε σαφές ότι:

  • Το μάθημα των Θρησκευτικών θα πρέπει να υπάρχει και στο μέλλον.
  • Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην των Θεολόγων.
  • Στην επιτροπή για το μάθημα των Θρησκευτικών έγινε ουσιαστική συζήτηση δεν υπήρξε δογματισμός από καμία πλευρά.

Αναφερόμενος στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ο κ. είπε:

Ως κοινωνία πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα: θέλουμε να είμαστε μια κοινωνία χωρίς Λύκειο ή με Λύκειο; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. Για το λόγο αυτό ο πυρήνας της εκπαιδευτικής μας μεταρρύθμισης είναι οι δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Η όποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αν δεν συνδυαστεί με ένα εθνικό σύστημα επιμόρφωσης δεν έχει νόημα. Η επιμόρφωση δεν θα πρέπει να είναι προσχηματική. Θέλουμε ένα σύστημα επιμόρφωσης σε εκπαιδευτικούς που το αποζητούν κι έχουν τόσο υποχρεώσεις όσο και δικαιώματα.

Το γεγονός ότι δεν έχει καταρρεύσει το τα χρόνια της κρίσης οφείλεται στους εκπαιδευτικούς. Όχι όλους αλλά στους περισσότερους. Επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε γενναιόδωρα.

Θέλουμε από του χρόνου να υπάρχει αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των σχολικών στελεχών αλλά και αυτοαξιολόγηση της Πολιτείας που ποτέ δεν έχει γίνει.

Οι 70 επιμορφωτές που συμμετείχαν θα επιμορφώσουν 3000 εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα.

Γαβρόγλου: «Υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο από 4 ετών»

Γαβρόγλου: Στην εκπαίδευση το νέο κύμα διορισμών

Loading...
  • europalso

    ideascentral