Γαβρόγλου: Την τελική ευθύνη για τα βιβλία την έχει η Πολιτεία – Η απόφαση του ΣτΕ δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/03/2018 - 12:04 | Author: Newsroom

Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στον ρ/σ “Real fm”

“Εμείς δεν λέμε ότι μας πει η Εκκλησία αποτυπώνεται στο βιβλίο ή στον φάκελο του μαθητή. Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Πολιτεία έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών. Θα ήταν εκ μέρους της Πολιτείας πάρα πολύ επιπόλαιο να μην συμβουλευτεί επιστήμονες, άλλους φορείς, δημόσια πρόσωπα για διάφορα τέτοια ζητήματα. Την τελική ευθύνη για την τελευταία λέξη του όποιου βιβλίου την έχει η Πολιτεία” δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε:

“Τη σήμερον ημέρα θα πρέπει πολλά μαθήματα, ανάμεσα τους και τα , να γίνουν με έναν τρόπο που τα παιδιά θα τα παίρνουν στα σοβαρά. Όλα τα μαθήματα είναι εξίσου σοβαρά. Ο μόνος τρόπος να παίρνουν τα παιδιά στα σοβαρά τα μαθήματα είναι αν το περιεχόμενο του μαθήματος συμβαδίζει με αυτό που γίνεται εκτός της σχολικής τάξης, στην κοινωνία”.

Αναφερόμενος στην απόφαση του ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σημείωσε μεταξύ άλλων: “Ο καθένας σε μία Δημοκρατία εκφράζει απόψεις και κρίνεται και σύμφωνα με τους κανόνες της Δημοκρατίας. Δεν δημιουργεί (σ.σ. η απόφαση) κανένα απολύτως πρόβλημα. Διότι όταν υπάρχει ο εκσυγχρονισμός των προγραμμάτων ενός μαθήματος, ακόμη και της Φυσικής και των Μαθηματικών, αυτό δεν σημαίνει ότι στην αρχή κάποιας σχολικής χρονιάς αρχίζουν όλα με το νέο ακριβώς πρόγραμμα και συνεχίζουν επί δεκαετίες. Υπάρχει μία μεταβατική περίοδος, όπου κάνουμε και μία αποτίμηση του κάθε χρόνου των παιδαγωγικών δυσκολιών, των παραλήψεων, όλων των ειδών των προβλημάτων. Γίνονται επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, άρα τα πρώτα χρόνια ενός νέου μαθήματος είναι χρόνια πολύ πιο διαλεκτικά και δυναμικά”.

 

 

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral