Γαβρόγλου κατά Χάρβαρντ και Φινλανδίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/01/2017 - 03:48 | Author: Newsroom

«Η Φινλανδία μαζί με το Χάρβαρντ κοντεύουν να αποκτήσουν μία μεταφυσική ιερότητα στην Ελλάδα», παρατήρησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας την Τετάρτη στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το σχέδιο αλλαγών στο λύκειο.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τόσο η Φινλανδία, το εκπαιδευτικό σύστημα της οποίας εκθειάζεται από πολλούς, όσο και το περίφημο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ, έχουν προβλήματα και τόνισε ότι «υπάρχουν καλά εκπαιδευτικά συστήματα που ταιριάζουν σε κάθε κοινωνία». Η δήλωση Γαβρόγλου προκάλεσε αίσθηση καθώς παραπέμπει σε εκείνη του πρώην υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά πάλι από το βήμα της Βουλής ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά».

Ο κ. Γαβρόγλου πρότεινε η συζήτηση να ξεκινήσει από ένα γενικό πλαίσιο αλλαγών (όπως ορίστηκε από το ΙΕΠ), οι οποίες θα εξειδικεύονται όσο προχωρά ο διάλογος.

«Ο υπουργός Παιδείας μετά από πολλούς πειραματισμούς, αντικρουόμενες δημόσιες τοποθετήσεις, δύο αναβολές της εν λόγω συζήτησης και τελικά μετά από (γιατί άραγε;) πολλαπλές αλλαγές της αρχικής πρότασης του ΙΕΠ προσέρχεται χωρίς επίσημη θέση της κυβέρνησης, προφανώς για να κάνει ακόμη μια γενική κουβέντα, η οποία όφειλε να έχει γίνει στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία όπου ο σημερινός υπουργός είχε σημαίνοντα ρόλο ως πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

kathimerini.gr/

Loading...
  • europalso

    ideascentral