Γαβρόγλου: Aνυποχώρητοι στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/05/2018 - 09:21 | Author: Newsroom

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων , με στόχο τη σύγκλιση και τη συνεργασία για την εφαρμογή της δίχρονης , συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Μαΐου, με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη.

Το Υπουργείο είναι ανυποχώρητο στην εφαρμογή του νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τόσοι πολλοί Δήμαρχοι συμφώνησαν στην άμεση εφαρμογή του. «Είναι σαφές ότι σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία μιας τέτοιας εμβληματικής μεταρρύθμισης είναι η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Υπουργείο θα την επιδιώξει με κάθε τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς τον ισχυρισμό του κ. Πατούλη ότι ορισμένοι από τους 184 Δημάρχους δεν συναίνεσαν στην εφαρμογή του μέτρου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισημαίνει ότι οι γνωμοδοτικές εισηγήσεις προς τον Υπουργό από τις τριμελείς επιτροπές στις οποίες συμμετέχει και ο Δήμαρχος ήταν ομόφωνες ως προς τη δυνατότητα άμεσης υλοποίησης της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στους συγκεκριμένους Δήμους.

Συμφωνήθηκε από όλους ότι η Επιτροπή στην οποία συμμετέχει και η για την συλλογή αξιόπιστων στοιχείων θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της.

Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης συγκεκριμένου σχεδιασμού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε επίπεδο υποδομών και να επισπευσθούν οι απαραίτητες διαδικασίες επισκευών και συντήρησης των σχολικών κτηρίων που αποτελούν αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral