Φοιτητικές Εκλογές 2017: Μετάθεση των εκλογών κατά μία εβδομάδα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/05/2017 - 10:38 | Author: Newsroom

Για τις 24 Μαΐου, αντί για τις 17 του μήνα, μετατίθενται οι , λόγω της που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αργά το βράδυ της Τρίτης οι φοιτητικές παρατάξεις συμφώνησαν στην αλλαγή της ημερομηνίας, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στη συμμετοχή των φοιτητών στη διαδικασία, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς στην απεργία.

Κωστοπούλου Μίνα

Πάντως, κάθε χρόνο τα ποσοστά αποχής στις φοιτητικές εκλογές αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, με αποκορύφωμα τα χρόνια που ακολούθησαν τους νόμους των Αν. Διαμαντοπούλου και Κ. Αρβανιτόπουλου, που αποδυνάμωσαν τον ρόλο των φοιτητικών συλλόγων.

Οι φετινές εκλογές πραγματοποιούνται εν όψει κατάθεσης ενός νέου σχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που επαναφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής τους στις συνελεύσεις τμημάτων και στις συγκλήτους, ενισχύει τις προοπτικές δωρεάν φοίτησης στα μεταπτυχιακά, προβλέπει εξορθολογισμό της κατανομής των δαπανών για τα μεταπτυχιακά, επαναφέρει το ακαδημαϊκό άσυλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι προετοιμάζονται και άλλες παρεμβάσεις για την αναδιάρθρωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας. Μπροστά στην προοπτική συγχώνευσης των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, δεν αποκλείεται να υπάρξει περιορισμός των τμημάτων τους. Στο ίδιο πλαίσιο θα δημιουργηθούν στα ΤΕΙ διετείς δομές που θα παρέχουν επαγγελματική πιστοποίηση στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ. Τέλος, αναμένεται να κατοχυρωθούν επαγγελματικά δικαιώματα στα 195 τμήματα ΑΕΙ που σήμερα δεν έχουν.

Φοιτητικές δυνάμεις που πρόσκεινται στον χώρο της Αριστεράς καλούν τους φοιτητές να συμμετάσχουν και στις εκλογές, στις 24.5, αλλά και στην απεργία της 17.5. Άλλες πάλι, όπως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ζήτησαν από τις ομοσπονδίες να ανασταλεί η απεργία.

avgi.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral