Φίλης: «Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στις 12 Σεπτέμβρη»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/07/2016 - 11:37 | Author: Newsroom

O Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης παραχώρησε συνέντευξη στη Realnews και το δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή. Ακολουθεί η συνέντευξη του Υπουργού:

Μπορείτε να δεσμευτείτε κ. υπουργέ ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς και με βιβλία; Και με την ευκαιρία: Πόσοι εκπαιδευτικοί λείπουν σήμερα;

Εργαζόμαστε νυχθημερόν ώστε τα σχολεία, θα ανοίξουν κανονικά στις 12 Σεπτέμβρη. Η αποστολή των βιβλίων ολοκληρώνεται τέλος του μήνα.

Έχουμε αποτυπώσει, για πρώτη φορά, τα πραγματικά κενά στην εκπαίδευση και αυτές τις μέρες ξεκινάμε τη διαδικασία πρόσληψης 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο σχεδιασμός γίνεται με σεβασμό στο υστέρημα του έλληνα φορολογούμενου και βεβαίως με βάση την επιδίωξη για ένα σχολείο ποιότητας και ισότητας.

Βήμα-βήμα υλοποιείται η αναγκαία δημοκρατική μεταρρύθμιση.

Με το ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο, την ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης και την συμπεριληπτική διδασκαλία στην Ειδική Αγωγή, την κατάργηση των πολλών και ανώφελων εξετάσεων και τη διεύρυνση του χρόνου διδασκαλίας στα Γυμνάσια, την αναβάθμιση των ΕΠΑΛ αλλά και τις αλλαγές στο περιεχόμενο των αναλυτικών προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες που είναι έργο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η δημοκρατική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στηρίζεται στο διάλογο και στην εμπιστοσύνη προς τους εκπαιδευτικούς.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral