Έρχεται νέο σύστημα μετεγγραφών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/06/2014 - 16:39 | Author: Newsroom

Μετά την απόφαση από τον υφυπουργό Α. Δερμετζόπουλο να μην μετακινούνται υποχρεωτικά οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στην οργανική τους θέση για να δηλώσουν την παρουσία τους για μια ημέρα στις 21 Ιουνίου, απαλάσοντας τους εκπαιδευτικούς από περιττά έξοδα ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος την Τετάρτη θα ανακοινώσει νέο σύστημα μετεγγραφών των φοιτητών που θα δίνει «ανάσα» σε χιλιάδες οικογένειες .

Με το νέο σύστημα μετεγγραφών θα εξυπηρετείται η άπορη οικογένεια, το παιδί που δεν μπορεί να έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα από τους γονείς του και δεύτερον να τελειώνει αυτή η διαδικασία νωρίς.
Θα είναι τέτοια τα κριτήρια που θα αντιμετωπίζεται πραγματικά η ανάγκη, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: “Αν έχεις 5.000 ευρώ εισόδημα και ζεις στην Αθήνα δεν μπορείς να σπουδάσεις ένα παιδί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Για όλα αυτά χρειάζεται απλή συναίνεση των πανεπιστημίων. Αφού δεν χρειάζονται χρήματα είναι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για να στηρίξουν την οικογένεια. Παρεμβάσεις χωρίς λαϊκισμό, χωρίς να δίνεις χρήματα που δεν έχεις. Την Τετάρτη θα γίνει η ανακοίνωση αυτού του μέτρου. Είναι μέτρο διευκόλυνσης που δεν προϋποθέτει χρήματα και δαπάνες του κράτους και ψεύτικες υποσχέσεις”.
Για το θέμα που έχει προκύψει με τα λάθη στο ΑΦΜ κατά την διαδικασία αιτήσεων μεταγραφών φοιτητών ο κ. Λοβέρδος δήλωσε : «Η διόρθωση ενός ΑΦΜ δεν είναι δυσχερής διαδικασία. Θα το δούμε και θα ενημερώσουμε και μέσα από εκπομπή σας».

Loading...
  • europalso

    ideascentral