Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – Παραμένει αποκλεισμένη η είσοδος της Πρυτανείας [photos]

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/10/2014 - 17:37 | Author: Newsroom

Αποκλεισμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένει από νωρίς το πρωί της Δευτέρας η είσοδος της Πρυτανείας στα… Προπύλαια για τους φοιτητές που είχαν προγραμματίσει συμβολική κατάληψη του κτιρίου με σκοπό να πετύχουν τη διεξαγωγή Συγκλήτου για τα μείζονα ζητήματα των διαγραφών, της σίτισης, της καθαριότητας, αλλά και του… face control με την εγκατάσταση εταιρειών φύλαξης στην Πανεπιστημιούπολη.

Φοιτητές της Φιλοσοφικής και της Νομικής, με απόφαση των γενικών συνελεύσεών τους, είχαν προγραμματίσει για σήμερα συμβολική κατάληψη αντιδρώντας στις επικείμενες διαγραφές σην αναγκαστική επίδειξη ταυτοτήτων και στην εγκατάσταση Security στην Πανεπιστημιούπολη.

Με εντολή του πρύτανη του Ιδρύματος Θεόδ. Φορτσάκη, κλειδώθηκαν οι πόρτες και κανείς δεν μπήκε στο κτίριο. Οι φοιτητές αρχικά αποχώρησαν αλλά επανήλθαν ζητώντας να επιδώσουν στις Πρυτανικές αρχές, ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η κατάσταση αυτήν την ώρα είναι ήρεμη αλλά λίγο νωρίτερα σημειώθηκε μικροένταση όταν τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους στο Πανεπιστήμιο και δεν επέτρεψαν την είσοδο στους φοιτητικού συλλόγους.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 11:30 το πρωί αναμενόταν η ορκωμοσία πτυχιούχων φοιτητών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Τα ΜΑΤ επιτρέπουν την είσοδο μόνο στους εργαζομένους στην Πρυτανεία αλλά και σε όσους φοιτητές επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Πανώ που αναφέρει: Ανοιχτό για διαγραφές, security, αστυνομία επιχειρήσεις. Κλειστό για τους αγώνες των φοιτητών. Θα μας βρουν απέναντί τους» ύψωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Νομικής, Φιλοσοφικής, Βιολογικού, Χημικού, Πληροφορικής και Μαθηματικού.

Φωτογραφίες από την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στους security

alt
alt
alt
alt
Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral