Έλληνες Μαθητές συμμετέχουν σε διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού και κατασκευής μοντέλων Formula 1

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/09/2016 - 22:00 | Author: Newsroom

Οι φετινοί παγκόσμιοι τελικοί αγώνες του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού F1 in Schools θα διενεργηθούν στο Austin του Texas από 16 έως 19 Οκτωβρίου 2016, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1 στις ΗΠΑ, με την συμμετοχή 39 ομάδων μαθητών από όλο τον κόσμο.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν η ομάδα μαθητών Infinite Racing (1η στους Εθνικούς Τελικούς) από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη και η Aeolus (Αίολος), η οποία είναι μια ομάδα συνεργασίας μεταξύ των ομάδων Sciron (2η στους Εθνικούς Τελικούς) από το Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης και της ομάδας White Squall Racing (4η στους Εθνικούς Τελικούς) από τη Σχολή Μωραΐτη.

Ο διαγωνισμός F1 in Schools είναι μία διεθνής πρωτοβουλία που δίνει την δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν ενεργητικά σε ερευνητικές εργασίες ανακαλυπτικής μάθησης με θέματα διερεύνησης από τον πραγματικό κόσμο και σχετικά με διαδικασίες και πρακτικές που εφαρμόζονται στη σύγχρονη βιομηχανία.

Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση εις βάθος γνώσης πάνω στις Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά σε συνδυασμό με τις Τέχνες (βλέπετε STEM ή STEAM Εκπαίδευση), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών), όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του διαγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης. Δημιουργώντας μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα επαγγελματικών ομάδων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Κάθε ομάδα μαθητών συμμετέχει αρχικά στους Περιφερειακούς Αγώνες ή/και Εθνικούς Τελικούς της χώρας της. Οι νικήτριες ομάδες κάθε χώρας μπορούν να συμμετέχουν στους Παγκόσμιους Τελικούς του διαγωνισμού F1 in Schools, ο οποίος διενεργείται κάθε χρόνο με την συμμετοχή 35 περίπου ομάδων από 25 χώρες!

Τα τελευταία νέα σχετικά με τον Ελληνικό διαγωνισμό μπορείτε να τα βρείτε στην διεύθυνση http://www.f1inschools.gr , από όπου οι ομάδες μπορούν να κατεβάσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής να την συμπληρώσουν και να την στείλουν στο f1inschoolsgreece@gmail.com .

Στο πλαίσιο συμμετοχής τους στον διαγωνισμού, όλες οι ομάδες του F1 in Schools Ελλάδος παραλαμβάνουν Δωρεάν την άδεια χρήσης ενός από τα καλύτερα σχεδιαστικά προγράμματα (3D CAD) της αγοράς για μηχανικούς και κατασκευές σε τρεις διαστάσεις, προκειμένου να σχεδιάσουν το F1 μοντέλο τους. Στον διαγωνισμό F1 in Schools μπορούν να συμμετέχουν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πρωτοετείς φοιτητές.

Loading...
  • europalso

    ideascentral