ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/06/2017 - 14:46 | Author: Newsroom

: Εκπνέει αύριο η για την υποβολή των όσων γονέων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2017 – 2018, μετά και την παράταση που είχε λάβει το πρόγραμμα της .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως και αύριο στις 24:00.

Πάντως σύμφωνα με πηγές της ΕΕΤΑΑ που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, για «όσους, πράγματι, αντιμετωπίζουν αντικειμενικό πρόβλημα με την κατάθεση της φορολογικής τους δήλωσης και όχι όσους απλώς κωλυσιεργούν» θα δοθεί άτυπη παράταση έως τις 30 Ιουνίου μόνο για τις φορολογικές δηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ναι μεν η προθεσμία θα λήξει μετά τη νέα παράταση στις 14 Ιουνίου, ωστόσο, εφόσον έχουν κατατεθεί όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά (αίτηση, υπεύθυνη δήλωση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας κλπ), θα μπορεί να προσκομιστεί και η φορολογική δήλωση για την οποία υπάρχει αδυναμία υποβολής.

Ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, θεωρούν ότι οι περιπτώσεις που, πράγματι, υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα με την υποβολή φορολογικής δήλωσης αφορά πολύ λίγες κατηγορίες ενδιαφερομένων.

Τα προβλήματα αφορούν τρείς βασικές κατηγορίες:

1. Υπάρχουν φορολογικές δηλώσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί μεν, όμως χρειάζεται
να περάσουν από έλεγχο δικαιολογητικών από το αρμόδιο τμήμα της εφορίας, ως εκ τούτου η εκκαθάριση τους θα καθυστερήσει. Οι οικείες ΔΟΥ έχουν ενημερώσει τους γονείς ότι οι εκκαθαρίσεις θα ξεκινήσουν Αύγουστο, δηλαδή μετά το πέρας της έκδοσης οριστικών αποτελεσμάτων από την . .Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελούν οι οικογένειες με μέλη ΑμεΑ από τους οποίους, έχει ζητηθεί έλεγχος δικαιολογητικών από τις οικείες ΔΟΥ, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά-μεΑ να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών ή ΚΔΑΠ.

2. Δεν μπορούν να γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων που ανήκουν
σε εταιρείες (ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ κτλ) καθώς το taxisnet δεν τις δέχεται ακόμη. Αυτό συμβαίνει, διότι δεν είναι εφικτό να βγει το μέρισμα και να μπορέσουν τα φυσικά πρόσωπα να υποβάλλουν τις ατομικές τους δηλώσεις.

3. Επίσης, πρόβλημα αντιμετωπίζουν μέρος των κατά επάγγελμα αγροτών καθώς
λόγο προβλημάτων, λαθών του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχουν προ-συμπληρωθεί οι κωδικοί 037 – 038 εντύπου Ε1 στη μερίδα των αγροτών. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλουν ούτε αυτοί φορολογική δήλωση.

Σκουρλέτης: Σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού στην Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει η ΕΕΤΑΑ

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral