Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ Αναμόρφωση ωρολογίου προγράμματος Γυμνασίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/06/2016 - 13:19 | Author: Newsroom

Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος των Γυμνασίων

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πιερίας εκφράζει έντονα την αντίθεσή του με την πρόσφατη αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος των Γυμνασίων.

Η κατάργηση εννέα διδακτικών ωρών (-1 Οικ.Οικονομία, -1 Γεωγραφία, -1 Βιολογία,-3 Αρχαία, -4 Ερευν. Εργασία, +1 Νεοελληνικά) δεν βασίστηκε σε κάποια επιστημονική έρευνα, δεν αναβαθμίζει την γυμνασιακή εκπαίδευση και δεν επιλύει κάποιο από τα προβλήματά της, όπως ισχυρίστηκε ο Υπουργός Παιδείας. Ο μόνος στόχος της είναι η περικοπή του αριθμού των αναγκαίων εκπαιδευτικών, όπως επιτάσσουν οι ακολουθούμενες μνημονιακές πολιτικές.

Η κατάργηση των διδακτικών ωρών γεμίζει με άγχος και ανασφάλεια τους εκπαιδευτικούς (ιδιαίτερα τους συναδέλφους της Οικιακής Οικονομίας που βλέπουν να μειώνονται οι ώρες και μαθημάτων β΄ ανάθεσης), διαταράσσει το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα και κυρίως οδηγεί εκατοντάδες συναδέλφους αναπληρωτές στο δρόμο της ανεργίας και της ανέχειας. Ζητάμε την ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης. Αν ο κύριος Υπουργός πραγματικά ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση της κρατικής παιδείας, ας μειώσει τον αριθμό μαθητών στους 20 ανά τμήμα, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την παρεχόμενη εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος

Βαρδακώστας Γεώργιος

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας

Ο Γενικός Γραμματέας

Αντωνίου Χρήστος

Loading...
  • europalso

    ideascentral