Δουλεία για τους καθηγητές μέχρι και 31 Ιουλίου και τα Σάββατα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/05/2017 - 11:08 | Author: Newsroom

: ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ – Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΔΕ ΜΕΣΑ ΣTO : ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας ή αλλιώς το Υπουργείο της Αδιοριστίας, των ελαστικά εργαζόμενων, των μηδενικών μεταθέσεων και των χαμηλόμισθων ξαναχτύπησε. Κι ενώ με δική του αποκλειστικά πολιτική ευθύνη δεν έγιναν έγκαιρα οι προσλήψεις ωρομισθίων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) αλλά έστειλαν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς τον Απρίλιο ακόμη και τον Μάιο, με αποτέλεσμα ορισμένοι… γραμματισμοί (μαθήματα) να μην έχουν διδαχτεί καθόλου, βρήκε τη «λύση» της αναπλήρωσης των μαθημάτων σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 31 Ιουλίου και τα Σάββατα!! Υποχρέωσαν μάλιστα τους συναδέρφους αναπληρωτές-ωρομίσθιους εργαζόμενους στα ΣΔΕ να υπογράφουν σύμβαση με χρονικό όριο της 31 Ιούλη. Αυτής της υποχρέωσης εξαιρούνται, με διευκρίνιση του Υπουργείου, οι αποσπασμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί αλλά όχι οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές, αν και αυτοί είναι επίσης αποσπασμένοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

 

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή και ανοίγει την κερκόπορτα για να ληφθούν παρόμοιες αποφάσεις για την αναπλήρωση μαθημάτων σε όλα τα σχολεία στο μέλλον. Γεγονός είναι ότι χρησιμοποιούν ακόμη μια φορά ως δούρειο ίππο τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς- τους ωρομισθίους, για να εφαρμόσουν την αντεργατική πολιτική τους. Εξίσου αντεργατικά αντιμετωπίζουν τους ευάλωτους ενήλικες μαθητές, τους μαθητές που όντως αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Ενώ τους άφησαν χωρίς δασκάλους μια ολόκληρη χρονιά ως πολίτες β’ κατηγορίας, τώρα τους πιέζουν κατακαλόκαιρα και μέσα σε δύο μήνες και τα Σάββατα να μάθουν αυτά που έπρεπε να έχουν διδαχτεί μάθουν όλο τον χρόνο. Μετά την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας με τη νέα συμφωνία, οι καθηγητές επιστρέφουν το Σάββατο στο σχολείο. Μας γυρίζουν χρόνια πίσω.

Η πρόκληση είναι μεγάλη εμείς σαν ΓΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ καλούμε και τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση.

Κανένας εκπαιδευτικός στο σχολείο τον Ιούλιο ή το Σάββατο.

Τα ΣΔΕ να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό άμεσα και να λειτουργούν από την αρχή της χρονιάς

Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών

Όχι παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς.

Η Γενική Συνέλευση (9/5/2017)

Loading...
  • europalso

    ideascentral