Δωρεάν τετράδια σε μαθητές ειδικών σχολείων από το Εθνικό τυπογραφείο!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/02/2016 - 20:20 | Author: Newsroom

3000 τετράδια σε σχολεία εντός των φυλακών, σε σχολεία με κυρίως Ρομά μαθητές και 1000 του δήμου Περάματος.

Ο Αν Υπ Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναδάκης ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση γραφικής ύλης σε μαθητές ειδικών σχολείων σε συνεργασία με το Εθνικό Τυπογραφείο.

Ο κ. Βερναδάκης υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πως το ΕΤ είναι μια ιστορική μονάδα του ελληνικού κράτους και έχει τη δυνατότητα να κάνει θαύματα. Ως εκ τούτου, όπως είπε, θα πρέπει να είναι παρόν σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των ανθρώπων που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση. Έτσι λήφθηκε η πρωτοβουλία να τυπωθούν τετράδια και μπλοκ ζωγραφικής για το σκοπό αυτό, μέσα από τον μηχανισμό του ΕΤ.

Συγκεκριμένα τυπώθηκαν 3000 τετράδια σε σχολεία εντός των φυλακών, σε σχολεία με κυρίως Ρομά μαθητές και 1000 του δήμου Περάματος.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Παντής υπογράμμισε πως ήδη έχει ανοίξει μια συζήτηση με το ΕΤ για να καλύψει και άλλες ανάγκες. Ο ειδικός γραμματέας του ΕΤ κ. Παπαδημητρόπουλος τόνισε πως γίνονται προσπάθειες ούτως ώστε το ΕΤ να ανοιχτεί στην κοινωνία, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει χάσει το μισό προσωπικό του.

Loading...
  • europalso

    ideascentral