ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/02/2016 - 22:17 | Author: Newsroom

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

Επειδή τα ζητήματα του Νηπιαγωγείου παραμένουν άλυτα εδώ και δεκαετίες.

Επειδή η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική αγωγή, ως δημόσιο και δωρεάν αγαθό, είναι αίτημα αιχμής για το εκπαιδευτικό κίνημα εδώ και 30 χρόνια και η θεσμοθέτησή της καθώς και η σύνδεσή της με την πρωτοβάθμια, μέσω της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο είναι μια ουσιαστικής σημασίας παρέμβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Επειδή η εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής αγωγής θα είναι εφικτή, μόνο αφού υπάρξει νομοθέτηση και διασφάλιση των δύο βασικών της παραμέτρων, της επάρκειας των υποδομών και της στελέχωσής τους με το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Καλούμε τη ΔΟΕ

ØΝα αναλάβει πρωτοβουλίες ανάδειξης του αιτήματός μας για τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική αγωγή και να διοργανώσει κεντρική ημερίδα στην Αθήνα εντός του Μαρτίου με εκπροσώπους Νηπιαγωγούς από κάθε σύλλογο Π.Ε. και Πανεπιστημιακούς.

ØΝα απαιτήσει απο την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ να θεσμοθετήσει την υποχρεωτικότητα της Δίχρονης Προσχολικής αγωγής και παράλληλα με τη θεσμική διαδικασία να γίνει ολοκληρωμένος σχεδιασμός, ο οποίος είναι αναγκαίος για να καταστεί εφικτή η εφαρμογή του νόμου, δίνοντας προτεραιότητα στην εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών και το διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Καλούμε τους συλλόγους Π.Ε. και τις Ενώσεις Γονέων

Øσε διαδικασίες ανάδειξης της σπουδαιότητας του αιτήματός μας στις τοπικές κοινωνίες

Καλούμε τα τμήματα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής – Παιδαγωγικά Νηπιαγωγών των Πανεπιστημίων και την εκπαιδευτική κοινότητα

Øγια την επιστημονική και ερευνητική τεκμηρίωση του αιτήματος και ανάδειξη της σπουδαιότητάς του, ειδικά στη σημερινή εποχή της κρίσης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral