Διορισμοί στην Ειδική Εκπαίδευση: Διάλογος που δεν ξεκίνησε ποτέ.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/01/2017 - 14:45 | Author: Newsroom

Ο κατακερματισμός της εκπαιδευτικής νομοθεσίας ΕΑΕ από το 2000 και μετά, καθώς και η απουσία διεξαγωγής εθνικού διαλόγου για μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οδηγούν σε αποσπασματικές νομοθετικές διατάξεις, που συνθλίβουν μαθητές με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και διαιωνίζουν την άδικη μεταχείριση των εκπαιδευτικών ΠΕ61, ΠΕ71.

Η πολύχρονη αδιοριστία, οι επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς και το απαράδεκτο καθεστώς της αξιοποίησης 20.000 και πλέον αναπληρωτών σε κάθε σχολικό έτος δεν μπορεί να συνεχιστεί, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη τις παιδαγωγικές προεκτάσεις της δυσλειτουργικής αυτής κατάστασης.

Στις 23 Αυγούστου 2016, σε συνάντηση του ΣΑΤΕΑ με τον τότε υπουργό παιδείας, κ. Νίκο Φίλη, δόθηκε η υπόσχεση ότι το Νοέμβριο του 2016 θα ξεκινούσε διάλογος για μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ο διάλογος, όμως, δεν ξεκίνησε ποτέ…

Ο ανασχηματισμός ματαίωσε ή ακύρωσε τα σχέδια του υπουργείου αναφορικά με την έναρξη του διαλόγου;

Πότε θα ξεκινήσει ο διάλογος για ένα δίκαιο και ισότιμο σύστημα διορισμών για όλους τους κλάδους της εκπαίδευσης;

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας να μας απαντήσει εγγράφως στα παραπάνω ερωτήματα.

ΔΕΝ αποσυρόμαστε από τον αγώνα μας για δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση των πτυχίων μας.

Διεκδικούμε το αυτονόητο, την εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου με τη Γενική Εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα που αφορούν μαθητές και εκπαιδευτικούς (οργάνωση και λειτουργία δομών, σκοποί εκπαίδευσης και αναλυτικά προγράμματα, θέματα στελέχωσης κ.ά.).

Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τη διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης για τους μαθητές μας.

Με κάθε μέσο θα πιέσουμε φέτος να γίνουν τα λόγια πράξεις και να έχουμε τους πρώτους μαζικούς διορισμούς στην ΕΑΕ και στην εκπαίδευση γενικότερα.Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε από τώρα όλους τους συναδέλφους μας αναπληρωτές, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, από κάθε συλλογικότητα, να συστρατευτούν και να κινητοποιηθούν όπως την περασμένη άνοιξη.

Καλούμε τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και τους πρωτοβάθμιους συνδικαλιστικούς συλλόγους να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Καλούμε το γονεϊκό κίνημα και ειδικά τους συλλόγους γονέων παιδιών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να πιέσουν για σταθερή, δωρεάν, δημόσια και ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral