Διαμαρτυρία για ΤΠΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/05/2014 - 14:29 | Author: Newsroom

Είμαστε εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κι ενδιαφερόμαστε για την Πληροφορική, καθώς επιδιώκουμε να εντάξουμε τις νέες τεχνολογίες στο μάθημά μας.

Ωστόσο, η Πολιτεία δεν μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στις εξετάσεις πιστοποίησης Α` Επιπέδου, διότι ακόμα δεν έχει καν διευκρινιστεί αν και πότε θα διενεργηθούν οι εξετάσεις αυτές.

Χωρίς την επιτυχή συμμετοχή μας στις εξετάσεις αυτές, δεν μας επιτρέπεται να προχωρήσουμε στο Β` Επίπεδο, που αφορά την χρήση εξειδικευμένου λογισμικού στα διάφορα μαθήματα του σχολείου. Το Υπουργείο Παιδείας απαιτεί μάλιστα και τα δύο αυτά επίπεδα για τη δρομολογούμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Ειδικά όσοι έχουμε σχετικά λίγα χρόνια υπηρεσίας, λόγω των αριθμητικών και άλλων περιορισμών που είχαν τεθεί, δεν ήταν εύκολο να γίνουμε δεκτοί στις εξετάσεις.

Επίσης, η Πολιτεία δεν μερίμνησε ως όφειλε, ώστε όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, όπου κι αν αυτοί υπηρετούν (π.χ. νησιά), να εχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης.

Θεωρούμε ότι ο κάθε εκπαιδευτικός δικαιούται να έχει αυτήν την ευκαιρία, εφόσον οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δεν είναι δυνατόν, ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης τόσο κεντρικής σημασίας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, να εξαρτάται εξ` ολοκλήρου από τη διάρκεια ενός Προγράμματος ΕΣΠΑ, χωρίς να υπάρχει μέριμνα από το Υπουργείο Παιδείας για τη συνέχιση και τη σταθερή διενέργεια της επιμόρφωσης και των εξετάσεων.

Επίσης, είναι αδιανόητο οι συνάδελφοι που επιθυμούν να λάβουν την πιστοποίηση του Α` η του Β`Eπιπέδου να υποχρεώνονται να μετακινηθούν σε μεγάλες αποστάσεις ανά την Ελλάδα.

Προτείνουμε, να υπάρχουν σταθερές εξεταστικές περίοδοι μέσα στο έτος για το Α` Επίπεδο, ώστε να μπορεί κάποιος μετά να συνεχίσει και με το Β`.

Δεύτερον, πρέπει με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να υπάρχει τουλάχιστον ένα εξεταστικό κέντρο στην πρωτεύουσα κάθε νομού.

Περιμένουμε το Υπουργείο Παιδείας να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας.

Αθανάσιος Ζορμπάς ΠΕ03

Ευαγγελία Κολοβού ΠΕ07

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral