ΑΣΕ: Σχετικά με το συλλαλητήριο αναπληρωτών στο Υπουργείο Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/03/2018 - 13:20 | Author: Newsroom

Παρά την προσπάθεια καταστολής, οι εκπαιδευτικοί μπήκαν μέσα στο Υπουργείο Παιδείας και ακολούθησε Συνέλευση των συγκεντρωμένων εκπαιδευτικών.

Ανάμεσά τους τον λόγο πήραν η Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Γ. Μπουλμέτη και ο Β. Αναστασιάδης Ειδικός γραμματέας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και μέλος του ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ο οποίος αφού κατήγγειλε την απρόκλητη επίθεση που δεχτήκαμε οι συγκεντρωμένοι, ανέφερε μεταξύ άλλων πως βρεθήκαμε εδώ σήμερα να βροντοφωνάξουμε τα δίκαια αιτήματα μας!

Την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση εδώ και τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς και την ανάγκη της εξίσωσης των δικαιωμάτων, φέρνοντας ως παράδειγμα τις συναδέλφισσες εγκυμονούσες που σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν το δικαίωμα σε μια ασφαλή εγκυμοσύνη, τις νέες μητέρες που δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζονται για να είναι δίπλα στο βρέφος τους και τους νέους γονείς που δε δικαιούνται άδειες ανατροφής ή ακόμα και το να είναι στο πλευρό των παιδιών τους αν αρρωστήσουν! Σημείωσε, επίσης πως η μοναδική βεβαιότητα για τους αναπληρωτές είναι οι 3+ μήνες ανεργίας κάθε χρόνο καθώς και η μόνιμη ανασφάλειά τους για το τι θα κάνουν αν ασθενήσουν ή αν χρειαστούν κάποια άδεια!

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω κλιμάκωσης της πάλης, συμφωνώντας στο αίτημα που διατυπώθηκε στη συνέλευση για απεργιακή απάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Συνεχίζουμε, μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας!

Σήμερα αποδείχτηκε πως έχουμε πολλές ακόμα δυνάμεις να δώσουμε! Μπορούμε να νικήσουμε και να επιβάλλουμε το δίκιο μας, αρκεί να το πιστέψουμε!

Καλούμε όλα τα μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ μαζικά, μαχητικά και ενωμένα μέσα από τους συλλόγους μας, να δώσουν το «παρών» και να σταθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα!

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral