Απαξιωτικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/06/2016 - 16:55 | Author: Newsroom

Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης ζήτησε από τονΥπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη να τεκμηριώσει τις πρόσφατες απαξιωτικές δηλώσεις του για τους εκπαιδευτικούς, με κατάθεση σχετικών εγγράφων στη Βουλή.

Ο υπογράφων Βουλευτής σημειώνει ότι οι αναφορές του κ. Φίλη σε «πάρτυ πελατειακών διευκολύνσεων» με «παρκαρισμένους εκπαιδευτικούς» που «κρύβονται» στον μηχανισμό των πελατειακών σχέσεων και πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών «παρά τα πλεονάσματα ειδικοτήτων στα σχολεία» είναι αδικαιολόγητες, γιατί δεν βασίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις για απροσδιόριστο αριθμό εκπαιδευτικών και ζητά από τον Υπουργό Παιδείας την κατάθεση των σχετικών εγγράφων.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκο Φίλη

Θέμα: Απαξιωτικές δηλώσεις Υπουργού Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2016

Ο Υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή για τα κενά στην εκπαίδευση στις 24 Ιουνίου 2016 στη Βουλή, χρησιμοποίησε μια σειρά απαξιωτικών εκφράσεων για τους εκπαιδευτικούς μας χωρίς να επικαλεστεί συγκεκριμένα στοιχεία. Συγκεκριμένα ο κ. Φίλης έκανε λόγο για πάρτυ πελατειακών διευκολύνσεων με παρκαρισμένους εκπαιδευτικούς, για πρόσληψη αναπληρωτών παρά τα πλεονάσματα ειδικοτήτων στα σχολεία, για εκπαιδευτικούς που «κρύβονται» στον μηχανισμό των πελατειακών σχέσεων με αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να κάνουν τη δουλειά που δεν κάνουν οι μόνιμοι.

Οι δηλώσεις αυτές πρέπει να αποδοκιμαστούν τόσο για το ύφος τους όσο και για το ότι δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένα στοιχεία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις για απροσδιόριστο αριθμό εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί μας στη συντριπτική πλειοψηφία τους, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, ασκούν τα καθήκοντά τους μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Δεν πρέπει λοιπόν να λοιδορούνται και οι ενδεχόμενες κατηγορίες πρέπει να συνοδεύονται από κατάθεση συγκεκριμένων στοιχείων, αν αυτά υπάρχουν.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να προβεί στην κατάθεση των σχετικών εγγράφων, από τα οποία να προκύπτουν:

1) το κατά δήλωσή του πάρτυ πελατειακών διευκολύνσεων με παρκαρισμένους εκπαιδευτικούς,

2) οι κατά δήλωσή του αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσελήφθηκαν παρά τα πλεονάσματα εκπαιδευτικών στα σχολεία,

3) οι κατά δήλωσή του εκπαιδευτικοί που «κρύβονται» στον μηχανισμό των πελατειακών σχέσεων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral