Αντιδράσεις πανεπιστημιακών και ερευνητών για το νέο ειδικό μισθολόγιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/05/2017 - 12:05 | Author: Newsroom

Συνάντηση με τον Κ. Γαβρόγλου ζητούν οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, σε συνέχεια της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου που ρυθμίζει και τα των , αφού όπως επισημαίνουν οι αμοιβές τους «εξακολουθούν να υπολείπονται κατά 10% από τις αντίστοιχες αμοιβές των καθηγητών των ΑΕΙ του Πανεπιστημιακού Τομέα». Κι όπως λένε, αυτό συμβαίνει «παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας για τη διόρθωση αυτής της άνισης αντιμετώπισης του εκπαιδευτικού προσωπικού της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Η ΟΣΕΠ – ΤΕΙ επισημαίνει και άλλες «αδικίες» του πολυνομοσχεδίου. Υπενθυμίζεται, ότι το Σάββατο ο Κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε από τη Σύνοδο Πρυτάνεων αυξήσεις από 2,5% έως 7,5% ανάλογα με τη βαθμίδα, για τα μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων. Για τους καθηγητές οι αυξήσεις υπολογίζεται να είναι μεταξύ 175-190 ευρώ (6,5%-7,5%), για τους αναπληρωτές καθηγητές μεταξύ 85-105 ευρώ (3%-5%), για τους επίκουρους καθηγητές μεταξύ 118-128 ευρώ (5%-7%) και για τους λέκτορες 52-58 ευρώ (2,5%-3,5%). Επίσης, όπως είπε, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των πανεπιστημιακών με την ενσωμάτωση του επιδόματος βιβλιοθήκης στον βασικό μισθό. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι όλα τα στοιχεία συντείνουν σε μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Στον αντίποδα, η ομοσπονδία των καθηγητών ΠΟΣΔΕΠ «βλέπει» μειώσεις και μικρές αυξήσεις μόνο για επίκουρους καθηγητές και λέκτορες (βλ. αναρτήσεις 13 και 14 Μαΐου http://www.posdep.gr/). Η ΠΟΣΔΕΠ καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα στην απεργία της Τετάρτης.

Αντιδράσεις για το νέο μισθολόγιο εξέφρασαν και οι ερευνητές, υπογραμμίζοντας ότι «πλήττει εργαζομένους που επιτυγχάνουν σημαντικότατες εισροές κεφαλαίων στην χώρα (πολλαπλά υψηλότερες από το κόστος μισθοδοσίας τους) και είναι συνεπώς όχι μόνο ατελέσφορο, αλλά και παράλογο!». Αναλυτικότερα, με επιστολή της στον Γ. Χουλιαράκη η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών τονίζει: «Ο αδικαιολόγητος διαχωρισμός ανάμεσα σε Ερευνητές και Καθηγητές, που για πρώτη φορά επιχειρείται με τέτοια έμφαση, επισφραγίζεται ακόμη και στα μισθολογικά κλιμάκια όπου για τους Ερευνητές αντιστοιχούν 56€ ανά κλιμάκιο σε αντίθεση με τους καθηγητές που αντιστοιχούν 60 ευρώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πήραν την προηγούμενη εβδομάδα «ανάσα» από την εξαγγελία περί ίδρυσης του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μέσα από την συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας συνεχάρη το υπουργείο Παιδείας, ακολούθησαν βέβαια αντιδράσεις από όσα ΤΕΙ δεν «πανεπιστημιοποιούνται» σύντομα…

Το νέο μισθολόγιο των πανεπιστημιακών και ερευνητών

ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 2.122 ευρώ (+60 ευρώ ανά μισθολογικό κλιμάκιο)
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΕΙ στο 90%
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ στο 85%
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΤΕΙ στο 77%
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ στο 75%
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΤΕΙ στο 68%
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑ στο 70%
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΤΕΙ στο 58^

ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗ Α΄ 1670 ευρώ (+56 ευρώ ανά μισθολογικό κλιμάκιο)
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗ Β΄ στο 85%
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗ Γ΄ στο 75%
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗ Δ στο 70%


*παραμένει η οικογενειακή παροχή κατά το ν. 4354/2015

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ στα πανεπιστήμια
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ και ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 400 ευρώ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 350 ευρώ
ΛΕΚΤΟΡΑΣ 250 ευρώ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ στα ΑΤΕΙ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 250 ευρώ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 200 ευρώ
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 180 ευρώ
ΛΕΚΤΟΡΑΣ 150 ευρώ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ (για ερευνητές)
ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ Α΄ 280 ευρώ
ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ Β΄ 250 ευρλω
ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ Γ΄ 180 ευρώ
ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ Δ΄ 160 ευρώ

(συν έξοδα παράστασης σε πρυτάνεις, αναπληρωτές πρυτάνεις, κοσμήτορες, προέδρους τμημάτων, επίδομα ραδιενέργειας για μέλη ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, επίδομα θέσης ευθύνης στους διευθυντές Ε.Κ., αμοιβή αποδοτικότητας σε ερευνητές και ειδικούς λειτουργικούς επιστήμονες, κ.α.)
avgi.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral