Άνθρακες ο «θησαυρός» για 20000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/01/2017 - 18:56 | Author: Newsroom

2500 συνολικά οι προσλήψεις για το δημόσιο το 2017 – Άνθρακες ο «θησαυρός»για 20000

του Δ. Μπράτη

Ο αριθμός των μόνιμων διορισμών συνολικά στο δημόσιο τομέα για το 2017 θα είναι 2500 συν τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό ανακοίνωσε η κ.Γεροβασίλη στη συνάντηση που είχε πριν λίγο με την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.
Αυτό είπε η υπουργός προκύπτει από το 3ο μνημόνιο, που ψηφίστηκε πέρυσι, και το 1:4 που ισχύει στις .Το 2016 αποχώρησαν , περίπου , 10000 Δ.Υ., οπότε οι μόνιμοι διορισμοί που μπορούν να γίνουν το 2017 είναι 2500 συνολικά για όλο το δημόσιο τομέα συν όσους δικαιωθούν με δικαστικές αποφάσεις.

Με δεδομένο ότι ,λόγω του ασφαλιστικού που ψήφισε ο Κατρούγκαλος ,θα αποχωρούν όλο και λιγότεροι οι προσλήψεις τα επόμενα χρόνια , στο δημόσιο ,θα είναι ακόμη λιγότερες.
Σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση είπε ότι το υπουργείο παιδείας καταρτίζει σχέδιο αναγκών ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, για τις και θα γίνει διαπραγμάτευση με τους θεσμούς , προκειμένου να υπάρξει εξαίρεση.

Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που έλεγε ο κ.Φίλης πέρυσι , αλλά δεν είχε καμία τύχη στις συναντήσεις που είχε με τους θεσμούς.
Η υπουργός , τόνισε επίσης ότι καμία μονιμοποίηση συμβασιούχου δεν μπορεί να γίνει πουθενά , παρά μόνο μέσα από διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral