Αλλαγές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μέσα από τις συνέργειες με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/04/2018 - 18:21 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Αλλαγές αναμένεται να φέρουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι συνέργειες με τα και Στερεάς Ελλάδας. Αν και αυτή τη στιγμή, οι συζητήσεις μεταξύ των ιδρυμάτων δεν έχουν ολοκληρωθεί, αναμένεται μέχρι το τέλος του Απριλίου να ολοκληρωθεί το πόρισμα της σχετικής επιτροπής.

Αλλαγές αναμένεται να φέρουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι συνέργειες με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Αν και αυτή τη στιγμή, οι συζητήσεις μεταξύ των ιδρυμάτων δεν έχουν ολοκληρωθεί, αναμένεται μέχρι το τέλος του Απριλίου να ολοκληρωθεί το πόρισμα της σχετικής επιτροπής.

 

Όπως ενημέρωσε σχετικά το , με βάση τις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, το πανεπιστήμιο μετά από σχετικές διεργασίες μπορεί να έχει 8 σχολές (εκ των οποίων οι 2 νέες) με 34 τμήματα. Οι σχολές θα κατανέμονται ως εξής: Τρεις στο Βόλο, τρεις στη Λάρισα, και από μία σε Τρίκαλα και Λαμία.

 

Όσον αφορά στα τμήματα, προτείνεται να υπάρχουν 14 στο Βόλο (από 12 που είναι σήμερα), 10 στη Λάρισα (2 σήμερα), 5 στη Λαμία (2 σήμερα), 4 στην Καρδίτσα (1 σήμερα) και 1 στα Τρίκαλα (όσα και σήμερα). Για τις τελικές αποφάσεις, αναμένεται να ληφθεί υπ'όψιν και σχετική απόφαση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για συνέργειες με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σε Εύβοια και Βοιωτία.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral