ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/02/2016 - 14:16 | Author: Newsroom

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ

Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

προς τον

Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κύριο Νίκο Φίλη

Θέμα: Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό – Συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2016

Στις 5 Ιανουαρίου 2016 ξεκίνησαν οι εργασίες της Διυπουργικής Επιτροπής για την Ομογενειακή Εκπαίδευση.

Στο σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι η εν λόγω Επιτροπή «καλείται να εισηγηθεί ένα νέο ευέλικτο, απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις νομοθετικό πλαίσιο της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού σε αντικατάσταση του παλαιού νόμου…». Περαιτέρω, με το από 28-1-2016 ηλεκτρονικό μήνυμα του Υφυπουργού Παιδείας κ. Πελεγρίνη λάβαμε μια σειρά στατιστικών στοιχείων για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, που παρουσιάστηκαν από τον κ. Υφυπουργό στη σχετική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Οι ανάγκες της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό καλύπτονται όχι μόνο με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς αλλά και με συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, οι αποδοχές των οποίων βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο ακριβής αριθμός αυτών, το ύψος των αποδοχών τους και οι εκπαιδευτικές ανάγκες που καλύπτουν είναι αναγκαίο να καταστούν γνωστά, ώστε να ληφθούν υπόψη στην επικείμενη συζήτηση για το νέο νομοθετικό πλαίσιο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι στα προαναφερθέντα στατιστικά στοιχεία του κ. Υφυπουργού δεν γίνεται ουδεμία μνεία στους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς παρά το ότι παρέχονται στοιχεία για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να προβεί στην κατάθεση των σχετικών εγγράφων, ανά συντονιστικό γραφείο και ειδικότερα ανά περιοχή ευθύνης αυτού, από τα οποία να προκύπτουν:

  1. Ο αριθμός των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που απασχολούνται στο πλαίσιο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.
  2. Οι αποδοχές που λαμβάνουν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στο πλαίσιο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.
  3. Οι συγκεκριμένες εκπαιδευτικές ανάγκες που καλύπτουν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται στο πλαίσιο τις ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Ο αιτών Βουλευτής Θεόδωρος Π. Φορτσάκης Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral