22-07-14 Ενημέρωση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου για το πρόγραμμα TEMPUS

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/07/2014 - 18:01 | Author: Newsroom

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου για το πρόγραμμα TEMPUS

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφτηκε την ομάδα έργου TEMPUS του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η οποία ως αντικείμενο έχει την οργάνωση μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στην επιστήμη των υπολογιστών, στην Παλαιστίνη και την Αίγυπτο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συμμετοχή ειδικών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και από Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας. Το πρόγραμμα TEMPUS είναι ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το οποίο υποστηρίζεται ο εκσυγχρονισμός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις χώρες εταίρους της Ανατολικής Ευρώπης, της Κεντρικής Ασίας, τα Δυτικά Βαλκάνια και την περιοχή της Μεσογείου, κυρίως μέσω σχεδίων πανεπιστημιακής συνεργασίας και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο εξελίσσεται με την συμμετοχή 15 καθηγητών από την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο.
Ο Υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων συνεχάρη τον Πρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο για την συμμετοχή στο πρόγραμμα TEMPUS τονίζοντας: «Το πρόγραμμα TEMPUS αποτελεί δείγμα εκπαιδευτικής εξωστρέφειας στην πράξη».

Η φωτογραφία είναι από τη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων , Ανδρέα Λοβέρδου, με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα TEMPUS.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral