06-10-14 Ο ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στο 2ο Γυμνάσιο Αγ.Παρασκευής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/10/2014 - 11:35 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Ο ΥΦΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στο 2ο Γυμνάσιο Αγ.Παρασκευής

Κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς βρέθηκε ο κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που καθιέρωσε από φέτος το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και παρακολούθησε μέρος του σημερινού εκπαιδευτικού προγράμματος που είναι αφιερωμένο στην άθληση και σε συζήτηση γύρω από τα φαινόμενα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

«Μέσα από τον σχολικό αθλητισμό ζωντανεύει το σχολείο. Με το σχολικό αθλητισμό έχουμε την ανάπτυξη και του σώματος και του πνεύματος, μέσα από το σχολικό αθλητισμό περνάμε το σημερινό μήνυμα για την ισότητα, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την καταπολέμηση του ρατσισμού και τα ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δερμεντζόπουλος απευθυνόμενος στους μαθητές.

Στη συνέχεια παρακολούθησε αγώνα βόλεϋ ανάμεσα στις ομάδες αγοριών και κοριτσιών του 2ου Γυμνασίου, στην οποία κέρδισε η ομάδα κοριτσιών.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που καθιέρωσε από φέτος το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα συνδέεται κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.

Για τη φετινή σχολική χρονιά ο θεματικός άξονας είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Εφεξής, κατά την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που ορίζεται η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιούνται μαθήματα και σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) θα διεξάγονται ενδοσχολικοί Αγώνες Αθλοπαιδειάς, σε αθλήματα που θα επιλέγει ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από εισήγηση των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στα Δημοτικά, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

141006 dt derm 2141006 dt derm 3

141006 dt derm 4

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral