03-10-13 Δελτίο Τύπου Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γκιουλέκα μετά τη σύσκεψη με τους Δημάρχους για τα …

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/10/2013 - 17:50 | Author: Newsroom

Δελτίο Τύπου

Του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γκιουλέκα μετά τη σύσκεψη με τους Δημάρχους για τα ΚΔΒΜ

Με στόχο να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια και εθνικούς πόρους και προορίζονται για τη παροχή υπηρεσιών, κατάρτισης και γνώσεων στους πολίτες μέσω της λειτουργίας των Κέντρων Δία Βίου Μάθησης, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π.

Γκιουλέκας κάλεσε όλους τους δημάρχους της Αττικής και Νότιας Ελλάδας σε σύσκεψη ,σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Αθήνα.

Αντίστοιχη σύσκεψη με τους Δημάρχους της Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη των Δήμων από την Αττική και ολόκληρη τη Νότια Ελλάδα, οι οποίοι έκαναν επισημάνσεις, παρατηρήσεις και έθεσαν αιτήματα για την καλύτερη λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης.

Ο Yφυπουργός επεσήμανε πως δεν πρέπει να πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ από αυτά που προορίζονται για την προσφορά πολύτιμων υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες, μέσα από τη στενή συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων στο εναπομείναν διάστημα, έως το τέλος του 2013.

Κατά τη σύσκεψη παρουσιάστηκαν δράσεις που μπορούν να αναλάβουν οι Δήμοι επ’ ωφελεία των δημοτών σε τομείς όπως η Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, η Εκμάθηση Ξένων Γλωσσών, ο Πολιτισμός, η Γεωργία, το Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων, οι Νέες Τεχνολογίες, ο Εθελοντισμός.

Ο Υφυπουργός κ. Γκιουλέκας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «σε μία εποχή που η Ελλάδα ζει κάτω από τραγικές οικονομικές συνθήκες, η ανεργία μαστίζει την κοινωνία μας και οι Έλληνες έχουν υποστεί θυσίες, μεγαλύτερες από όσες μπορούσαν να αντέξουν και βάρη μεγαλύτερα από αυτά που μπορούσαν να σηκώσουν, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ. Αυτά τα χρήματα πρέπει να φτάσουν στους συμπολίτες μας με τη μορφή προγραμμάτων, τα οποία θα τους βοηθήσουν να βρουν μία θέση εργασίας, να αποκτήσουν δεξιότητες και να καταρτιστούν σε νέα αντικείμενα που «ζητεί» η αγορά εργασίας. Παράλληλα, μέσα από αυτά τα προγράμματα, δίνεται η ευκαιρία στους αλλοδαπούς να μάθουν τη γλώσσα και την ιστορία μας, ενώ διευκολύνεται και η ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία, σε όσους από αυτούς παραμείνουν».

Στη σύσκεψη μίλησαν μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης( ΙΝΕΔΙΒΙΜ) κ. Παναγιώτης Μανούρης και ο Διευθυντής Προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης κ. Διονύσης Μουζάκης οι οποίοι ανέπτυξαν το Νομικό και το Θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης.

Οι συσκέψεις συνδιοργανώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral