Ρευματικές παθήσεις: 29 Ιουνίου Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό στο Σύνταγμα

ΥΓΕΙΑ 🕔29/06/2016 - 14:49 | Author: Newsroom

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Ένωση Επαγγελματιών Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σκληροδέρματος, διοργανώνει στις 29 Ιουνίου, στο Σύνταγμα, από τις 10:00 το πρωί, ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενημερωτικό περίπτερο με την παρουσία Ρευματολόγων και εκπροσώπων της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ), οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί ώστε να λύσουν όλες τις απορίες και να ενημερώσουν το κοινό, σχετικά με τις Ρευματικές Παθήσεις, το ρόλο του ειδικού Ρευματολόγου και την αναγκαιότητα της πρώιμης διάγνωσης.

Το ενημερωτικό περίπτερο, αποτελεί την κορύφωση της εκστρατείας ενημέρωσης για το σκληρόδερμα, η οποία ξεκίνησε στις 2 Ιουνίου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της «Πανελλήνιας Ενημερωτικής Εκστρατείας» με κύριο σύνθημα: «Ρευματικές Παθήσεις: Πρώιμη Διάγνωση – Έγκαιρη Αντιμετώπιση».

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ασθενών με Ρευματοπάθειες έχουν συγκροτήσει το «Εθνικό Συμβούλιο για τις Ρευματικές Παθήσεις» και έχουν επεξεργαστεί το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Ρευματικές Παθήσεις», το οποίο προβλέπει μια σειρά από δράσεις με στόχο:

• την ευρύτερη αναγνώριση των επιπτώσεων των Ρευματικών Παθήσεων
• την ανάδειξη των μέτρων πρόληψης, πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης έναρξης της κατάλληλης φαρμακευτικής θεραπείας
• την υποστήριξη των ρευματοπαθών ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους και να μειωθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός τους

Loading...
  • europalso

    ideascentral