Φοράτε βρεγμένο μαγιό όλη μέρα;Κίνδυνος να δημιουργηθεί φωλιά μυκητών

ΥΓΕΙΑ 🕔13/08/2016 - 20:11 | Author: Newsroom

Τριγυρίζετε όλη μέρα με βρεγμένο μαγιό στην παραλία; Δυστυχώς, είναι μια επικίνδυνη συνήθεια. Το βρεγμένο μαγιό μπορεί να δημιουργήσει μυκητιάσεις κι ουρολοιμώξεις.

«Οι μύκητες και τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται σε σκοτεινά και υγρά μέρη, όπως τα μαγιό και τα αθλητικά ρούχα», δηλώνει η καθηγήτρια γυναικολογίας Alyssa Dweck στην ιατρική σχολή του Mount Sinai, στη Νέα Υόρκη. «Αν είστε ευαίσθητοι σε αυτού του είδους τα προβλήματα, τότε φορέστε αμέσως ένα στεγνό μαγιό και στεγνά εσώρουχα αν αθλείστε», προσθέτει.

Σύμφωνα με την αμερικανίδα καθηγήτρια, ο κίνδυνος να εμφανίσουμε πρόβλημα με τα βρεγμένα ρούχα πολλαπλασιάζεται σε σχέση με την γενική κατάσταση της υγείας μας. Οι διαβητικές γυναίκες ή όσες παίρνουν θεραπεία και το ανοσιοποιητικό τους σύστημα είναι εξασθενημένο έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αρπάξουν κάποια λοίμωξη αν μείνουν με το βρεγμένο μαγιό μετά το μπάνιο.
Είναι γεγονός ότι μέσα στο νερό, το ύφασμα του μαγιό απορροφά κάθε είδους βακτήρια και χημικά προϊόντα τα οποία βρίσκονται σε αφθονία στους ωκεανούς αλλά και στις πισίνες. Όταν βγαίνουμε από το νερό, αυτές οι περίεργες ουσίες παραμένουν σε στενή επαφή με τα απόκρυφα σημεία του σώματός μας στο εσωτερικό του μαγιό. Εκεί μπορεί να ανατρέψουν την καλή ισορροπία των καλών κολπικών βακτηρίων και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Το σημάδι ότι κάτι κακό συμβαίνει, μετά τις διακοπές, είναι τα περισσότερα κολπικά υγρά, η κακή οσμή ή η αλλαγή στο χρώμα τους, φαγούρα ή τσούξιμο που μπορεί να είναι και τα προεόρτια μιας κολπίτιδας. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει άμεσα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και να κάνετε θεραπεία. Αν νιώθετε ουρική δυσανεξία, αναφέρει η καθηγήτρια Alyssa Dweck, καλό είναι να πιείτε άμεσα πολύ νερό και να δείτε τον γιατρό σας.

Η ίδια γιατρός αναφέρει ότι υπάρχει ακόμη και ο κίνδυνος να εμφανίσετε κάποιο έκζεμα στα απόκρυφα σημεία αφού ένας ειδικός μήκυτας (δερματόφυτο) μπορεί να κάνει την εμφάνισή του στα απόκρυφα σημεία, αλλά και στο εσωτερικό των ποδιών και στους γλουτούς, εξαιτίας του βρεγμένου μαγιό και απαιτείται άμεση θεραπεία.
Είναι λοιπόν απαραίτητο να βγάζουμε το βρεγμένο μαγιό, αμέσως μετά το μπάνιο ώστε να αποφύγουμε όλα τα ανεπιθύμητα συμπτώματα. Το σώμα μας θα μας ευγνωμονεί!

Loading...
  • europalso

    ideascentral