Αφαίρεσαν κύστη τεσσάρων κιλών από 5χρονο παιδί

ΥΓΕΙΑ 🕔03/04/2015 - 13:23 | Author: Newsroom

Ένα κοριτσάκι ηλικίας 5 χρόνων, σύμφωνα με τη κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» διακομίστηκε πρόσφατα στην παιδοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με μετεωρισμένη κοιλιά, δυσανάλογη για την ηλικία του, με έντονη δυσκολία στην αναπνοή και τάση για εμετό.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και η μαγνητική τομογραφία αποκάλυψε ένα γιγαντιαίο κυστικό όγκο -τεσσάρων κιλών όπως αποδείχθηκε- ο οποίος κατελάμβανε ολόκληρη την κοιλιά από το ήπαρ μέχρι την ουροδόχο κύστη. Πρόκειται για περιστατικό χωρίς ιατρικό προηγούμενο τουλάχιστον βιβλιογραφικά, λόγω ηλικίας και του χώρου που κατέλαβε ο όγκος.

Το εύρημα εξηγούσε τα αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ανύψωσης του διαφράγματος και πίεσης των πνευμόνων αλλά και την τάση για εμετό και δυσκολία στις κινήσεις λόγω του βάρους της κύστης. Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εγχείρηση η οποία παρά τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπιστούν ήταν επιτυχής, και μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις προχθές Τετάρτη 1η Απριλίου έφυγε υγιές για το σπίτι του, τέσσερα κιλά ελαφρύτερο.

Ο Κύπριος διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του γενικού νοσοκομείου στη Λάρισα, δρ Αντρέας Μάρκου, περιέγραψε στη κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» ανέφερε ότι στην επέμβαση συμμετείχαν πέρα από τον ίδιο και η παιδοχειρουργός Ελένη Καρβούνη ως επίσης και οι ειδικευόμενοι ιατροί Γεώργιος Καλογιάννης και Μαρία Μασμανίδου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι γονείς του παιδιού για χρόνια πηγαινοερχόντουσαν σε γιατρούς οι οποίοι θεωρούσαν ότι το παιδί είναι απλώς παχύσαρκο.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral