Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: H Ελλάδα βγαίνει επιτυχώς από το μνημόνιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/06/2018 - 16:42 | Author: Newsroom

Την πεποίθησή του ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα με επιτυχία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σήμερα Τρίτη στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών.

Ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα υπεραποδίδει στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, προσθέτοντας πως απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Τόνισε πως πιστεύει στην επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου σύντομα και υπογράμμισε την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα, χάρις στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Εξάλλου, σχετικά με την Ιταλία, ανέφερε ότι είναι μια χώρα η οποία αξίζει σεβασμού και εμπιστοσύνης, διότι έχει κάνει πολλά για το χτίσιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπληρώνοντας πως “η θέση της χώρας είναι στην καρδιά της Ευρώπης”.

Μιλώντας για τη οικονομική και νομισματική ένωση, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργία του ευρώ, τονίζοντας ότι “δεν διαιρεί την Ευρώπη”, αλλά την “προστατεύει”. Επισήμανε πως το ευρώ δεν ενώνει μόνο τις ευρωπαϊκές οικονομίες, αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες, για να υπογραμμίσει ότι η οικονομία της ευρωζώνης αποτελεί το 85% της οικονομίας της ΕΕ.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ΕΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η οικονομική αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και η τραπεζική ένωση. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην ψηφιακή ένωση και στην ανάγκη να εφαρμοστεί ο πυλώνας των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral