Τόσκας: Αποδεκτές οι κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά ανοιχτά τα σύνορα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔28/01/2017 - 13:17 | Author: Newsroom

Προτροπή στους αγρότες να μην αποκλείσουν διασυνοριακές οδούς γιατί θα υπάρξουν επιπτώσεις σε μια οικονομία που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, απευθύνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά", ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

"Να μην κλείσουν τη δίοδο προς Βουλγαρία ή άλλες χώρες γιατί έτσι θα κληθεί η χώρα να πληρώσει μεγάλες αποζημιώσεις και θα διαταραχθεί το εμπόριο. Αποδεκτές οι κινητοποιήσεις αλλά ανοιχτά τα σύνορα", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τόσκας ασκεί έντονη κριτική στη Ν.Δ. και υποστηρίζει ότι "ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα και κρύβει την πραγματική ατζέντα του", η οποία, όπως αναφέρει, "έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη λιτότητα και το νόμο της αγοράς ως ρυθμιστή".Συνεχίζοντας καλεί τον κ. Μητσοτάκη να αποφασίσει με ποιους είναι και να πει εάν θα προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις όπως ζητά το ΔΝΤ. "'Αλλωστε, ως υπουργός ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει τέτοια δείγματα γραφής. Αυτός ήταν ο υπουργός των απολύσεων", αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το μεταναστευτικό και την τρομοκρατία, ο κ. Τόσκας αναγνωρίζει "ότι μέρος της Ευρώπης ήρθε αντιμέτωπη με την απειλή της τρομοκρατίας από ενέργειες των τζιχαντιστών ευτυχώς όχι η χώρα μας", όπως λέει. "Επαγρυπνούμε γι' αυτό, υπάρχει επιτήρηση μέσα στους καταυλισμούς, προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με τους μετανάστες και να βελτιώσουμε τους όρους διαβίωσης. Καταλαβαίνουν ότι έχουμε καλές προθέσεις, αλλά δεν έχουμε τις δυνατότητες αυτό τον καιρό για μεγάλη βελτίωση της κατάστασης", σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και καταλήγει: "Επομένως επιδιώκουμε να μην υπάρχει η όξυνση εκείνη που μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις εκρηκτικές όπως σε άλλες χώρες. Βέβαια υπάρχουν και τα αστυνομικά μέτρα της παρακολούθησης και της καταγραφής κάποιων στοιχείων για όσους τυχόν ονειρεύονται "άλλα πράγματα"".

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral