Τι λέει η Αχτσιόγλου για τις περικοπές στις συντάξεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/05/2017 - 14:00 | Author: Newsroom

 Τα δύο τρίτα των δεν θα πληγούν από τις περικοπές στις συντάξεις το 2019 δήλωσε ο υπουργός Εργασίας διευκρινίζοντας ότι περικοπές θα έχουν μόνο όσοι παίρνουν προσωπική διαφορά.

Η αυτή είναι κατά μέσο όρο 9%, είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι με «το ταβάνι» του 18% που τέθηκε διασφαλίστηκαν από τις περικοπές και εκείνοι που παίρνουν υψηλές συντάξεις κι αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις συνταξιούχων η προσωπική διαφορά ανέρχεται σήμερα ακόμη και στο 40%.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ η κ Αχτσιόγλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θετικά μέτρα της συμφωνίας και ειδικά στην επιδότηση ενοικίου κατά χίλια ευρώ το χρόνο. Το μέτρο αυτό, είπε, θα «πιάσει» όλους τους Έλληνες που είτε μένουν στο ενοίκιο, είτε έχουν στεγαστικό δάνειο.

Η κ. Αχτσιόγλου εκτίμησε ότι η συμφωνία είναι ισορροπημένη και κοινωνικά βιώσιμη. Η κυβέρνηση, είπε, κατάφερε να αποτρέψει ακραίες απαιτήσεις των δανειστών και ειδικά του ΔΝΤ όπως για παράδειγμα η ανταπεργία.

Για τις ομαδικές απολύσεις η υπουργός είπε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο όριο απολύσεων ενώ τόνισε πως τέθηκαν οι βάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις τον Σεπτέμβριο του 18 μετά το τέλος του ισχύοντος Προγράμματος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral