Στουρνάρας: Αποδείξαμε σήμερα που βγήκαμε στις αγορές ότι όχι μόνο μπορούμε

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/02/2018 - 20:00 | Author: Newsroom

Αποδείξαμε σήμερα που βγήκαμε στις αγορές ότι όχι μόνο μπορούμε να αντλήσουμε νέα χρήματα αλλά μπορούμε να το κάνουμε και κάτω από συνθήκες που δεν είναι ιδανικές», εξηγώντας ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη αναταραχή στις διεθνείς αγορές δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το βιβλίο έκλεισε με προσφορές κοντά στα 7 δισ. ευρώ, και την απόδοση του επταετούς να διαμορφώνεται στο 3,5%. Το δημόσιο θα αντλήσει ποσό 3 δισ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Π. Μοσκοβισί, εξέφρασε αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά, αν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους , συμπληρώνοντας ότι είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι το βιβλίο προσφορών άνοιξε με την αρχική «καθοδήγηση» (guidance) στο 3,75%. Το συγκεκριμένο ποσοστό λίγο αργότερα μειώθηκε στο εύρος 3,5-3,625% και εν τέλει κλείδωσε στο 3,5%.

«Έχουμε ένα πιο σταθερό περιβάλλον και ενώ δεν είναι όλα πράσινα στις οθόνες, οι αποδόσεις είναι σταθερές και δεν βλέπουμε απότομες μεταστροφές», είπε ένας από τους αναδόχους. «Αυτό μάς έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσουμε με τη συναλλαγή και τους επενδυτές να μη νιώθουν ότι πιάνουν κάτι επικίνδυνο, και τελικά να αγοράσουν».

Ελληνικές πηγές δηλώνουν ικανοποιημένες επισημαίνοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι ότι βλέπουμε περισσότερους μακροπρόθεσμους επενδυτές σε σύγκριση με τις δυο προηγούμενες συναλλαγές» (σ.σ. το ομόλογο που εκδόθηκε τον Ιούλιο και το swap του Νοεμβρίου).

euro2day

Loading...
  • europalso

    ideascentral