Στη Βουλή το αλαλούμ με τις εισφορές και τα μπλοκάκια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔16/03/2017 - 19:11 | Author: Newsroom

Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσε η Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με πρώτη υπογράφουσα την επικεφαλής, Φώφη Γεννηματά, και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές, στην οποία κάνουν λόγο για πρωτοφανείς καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, αλαλούμ με τις εισφορές και τα μπλοκάκια και διοικητικό χάος στον ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρουν, προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατόρθωσε να αποδομήσει βιαίως το ασφαλιστικό σύστημα χωρίς να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του, έκοψε το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, περιέκοψε τις επικουρικές συντάξεις, νομοθέτησε «κόφτη» οριζόντιων περικοπών και τώρα έρχεται να προστεθεί η πρωτοφανής καθυστέρηση στην απονομή νέων συντάξεων.

Χαρακτηριστικά τονίζουν ότι δέκα ολόκληρους μήνες μετά την ψήφιση του ν. 4387/2016 δεν έχει εκδοθεί ούτε μία σύνταξη, οι αιτήσεις είναι χιλιάδες, ο αριθμός των εισηγητών υπαλλήλων εξαιρετικά μειωμένος και η κυβέρνηση χειρίστηκε το ζήτημα του ετήσιου συντελεστή μεταβολής μισθών (που ορίζει ο ν. 4387/2016, και βάσει του οποίου θα καθορίζονταν στο εξής οι συντάξεις) καταθέτοντας τροπολογίες-μπαλώματα, ενώ τώρα τρέχει να μαζέψει το χάος που η ίδια δημιούργησε.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης, Γεώργιος Καρράς, Κατερίνα Μάρκου και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral