Σε πολιτικό επίπεδο περνάει η διαπραγμάτευση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔11/03/2017 - 14:59 | Author: Newsroom

alt

Αγώνα δρόμου κάνει η κυβέρνηση μετά από την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξκη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες, ώστε να προλάβει το Εurogroup της 20ης Μαρτίου να επικυρώσει την τεχνική συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου κατά πληροφορίες ιστοσελίδας αναμένονται συσκέψεις υπό τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα διαπραγμάτευσης, ούτως ώστε να κάνουν «ταμείο» και να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Και σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, από βδομάδα αναμένεται να πυκνώσουν οι παρεμβάσεις σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο. Όπερ και σημαίνει ότι -τόσο ο πρωθυπουργός καθώς και ο υπουργός Οικονομικών -θα βρίσκονται σε «ανοικτή γραμμή» με Ευρωπαίους παράγοντες που διαδραματίζουν κομβικό ρόλο για την επίσπευση της όλη διαδικασίας.

«Τρέχουν» να προλάβουν το QE

Η Αθήνα «καίγεται» για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος να αποτελούν μία από τις βασικές προϋποθέσεις γι’ αυτό το βήμα.

Ο κ. Τσίπρας πάντως, όταν ρωτήθηκε στις Βρυξέλλες για το θέμα, παρέπεμψε στην «ανησυχητική ίσως αισιόδοξη» στάση της Καγκελαρίου προσθέτοντας ότι το κλίμα που υπάρχει είναι ότι θα κλείσει θετικά το ελληνικό ζητημα εντός των επόμενων ημερών.

Loading...


  • europalso   ideascentral