Πετρόπουλος: Οι συντάξεις του Ιανουαρίου θα καταβληθούν στο ακέραιο και χωρίς περικοπές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/11/2018 - 18:00 | Author: Newsroom

Περίπου 620.000 ωφελούνται από τον επανυπολογισμό των συντάξεων του Ιανουαρίου και θα βλέπουν σταθερά αυξήσεις τα επόμενα χρόνια που θα φτάσουν συνολικά τα 100 ευρώ, ενώ οι αυξήσεις θα συνεχιστούν από το 2023 με την Εθνική Σύνταξη, είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Προς μαζική έκδοση επικουρικών το επόμενο διάστημα με ρύθμιση που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή.

Οι συντάξεις του Ιανουαρίου θα καταβληθούν πριν τα Χριστούγεννα, «στο ακέραιο και χωρίς περικοπές» ξεκαθάρισε ο κ. Πετρόπουλος.

Για τους περίπου 620.000 δικαιούχους που έχουν ωφεληθεί από τον επανυπολογισμό του «νόμου Κατρούγκαλου», ο ίδιος υπογράμμισε ότι «δεν θα γίνουν πλούσιοι, όταν μιλάμε για 20 ευρώ τον μήνα το πρώτο έτος, αλλά το πέμπτο έτος θα είναι κοντά στα 100 ευρώ αυτή η αύξηση (20 ευρώ κατ' έτος)», ενώ από τον Ιανουάριο του 2023 «θα αυξάνεται η Εθνική Σύνταξη… Δημιουργούμε μία βεβαιότητα για το μέλλον και μία σίγουρη προσδοκία για αύξηση στις συντάξεις … μιλούσαν για μειώσεις 40% και 50% … δεν υπάρχει καμία περικοπή για 1.460.000 και αύξηση για 620.000».

Αναφέρθηκε μάλιστα λεπτομερέστερα σε μερικές από τις ωφελούμενες κατηγορίες:

– Συντάξεις χηρείας: ήδη υπάρχει αύξηση του κατώτατου ορίου, έχει τριπλασιαστεί ή και τετραπλασιαστεί στον ΟΓΑ, σχεδόν διπλασιαστεί στα πρώην ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (κάτι που βλέπουν οι δικαιούχοι όχι με την προσωρινή, αλλά όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα αρχίσουν πολύ γρήγορα οι χορηγήσεις)

– Συντάξεις αναπηρίας: Δεν έχουν καμία απολύτως περικοπή στο ανταποδοτικό μέρος.

– Κατώτατες συντάξεις: Υπάρχει επίσης αύξηση

Για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην απόδοση των νέων συντάξεων, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι για αυτές του Δημοσίου, όλα τα προηγούμενα έτη δεν έβγαιναν συντάξεις … τώρα τους έχουμε εντάξει στον ΕΦΚΑ και θα δώσουμε αρκετές δυνάμεις για να ενισχύσουμε την γρήγορη έκδοση.

Για την έκδοση νέων επικουρικών, ο ίδιος θύμισε ότι «περάσαμε διάταξη την προηγούμενη Παρασκευή ότι όσοι παίρνουν κύρια σύνταξη θα τους χορηγείται σύντομα και η επικουρική, χωρίς να διερευνώνται οι προϋποθέσεις, θεωρούμε ότι πληρούνται. Επομένως, θα προχωρήσουμε σε μαζική έκδοση επικουρικών συντάξεων το επόμενο διάστημα».

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral