Πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση Τραμπ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/05/2018 - 22:14 | Author: Newsroom

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ σήμερα, Τρίτη (08.05.2018), ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε περίπου στις 20.30 (ώρα Ελλάδας) 2,3% στα 74,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε απώλειες 2,8% στα 68,72 δολάρια. Οι τιμές υποχώρησαν περισσότερο από 3 δολάρια το βαρέλι μετά το ρεπορτάζ του CNN που ανέφερε ότι ο Τραμπ αναμένεται να επιβάλει κυρώσεις, αλλά και ότι ειναι πιθανόν, επίσης, να επιτρέψει «μία περίοδο χάριτος, η οποία μπορεί να δώσει μία δυνατότητα διαπραγμάτευσης στους υποστηρικτές της συμφωνίας».

Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα
Στην περίπτωση που συνεχιστούν οι πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου, η ελληνική οικονομία αναμένεται να πάρει «ανάσα», καθώς το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στις τιμές των καυσίμων.

Η τιμή της αμόλυβδης στις 20 Ιανουαρίου ήταν 1,523 ευρώ το λίτρο και στις 7 Μαΐου διαμορφώθηκε στο 1,562 ευρώ το λίτρο, ενώ σε νησιωτικές περιοχές η τιμή φτάνει και το 1,85 ευρώ το λίτρο. Το ίδιο διάστημα, η διυλιστηριακή τιμή που αποτελεί και τη βάση κοστολόγησης της τελικής τιμής που διαμορφώνεται στην αντλία για τον καταναλωτή αυξήθηκε σε ποσοστό 9% για τις βενζίνες και 7% για το ντίζελ κίνησης και το κόστος προμήθειας από το διυλιστήριο (χωρίς ΦΠΑ) σε ποσοστό 4%.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral